کنترل سازه ها در مقابل ارتعاشات ناشی از باد و زلزله

کنترل سازه ها در مقابل ارتعاشات ناشی از باد و زلزله

بی دانلود: پژوهشگران دانشگاه اصفهان استفاده از میراگرهای ویسکوپلاستیک را به عنوان راهکاری برای کاهش استواری سازه ها در مقابل ارتعاشات ناشی از زلزله و باد معرفی کردند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، مهدی قندیل، مجری این طرح که آنرا با راهنمایی و هدایت حسین تاجمیر ریاحی، عضو هیات علمی دانشگاه اصفهان اجرائی کرده است، اظهار داشت: سازه های بدون تجهیزات میراکننده تحت تحریکات لرزه ای قوی می توانند خسارت های زیادی را در اعضای سازه ای و غیرسازه ای خود وارد کنند، ضمن آنکه این سازه ها اغلب در مقابل چنین تحریکاتی بدون اینکه بطور کامل فرو بپاشند، می توانند ایمنی جانی ساکنین خودرا حفظ کنند.
وی افزود: از جنبه اقتصادی، هزینه ترمیم و مقاوم سازی این چنین سازه هایی پس از زلزله اغلب بسیار زیاد است، بدین جهت راه های زیادی برای بهبود کارایی سازه ها در مقابل چنین تحریکات لرزه ای ارائه شده، ولی یکی از مؤثرترین راه حل ها دراین زمینه، به حداقل رساندن دامنه تغییرشکل های غیرالاستیک در اعضای سازه ای و متمرکز کردن خسارات لرزه ای در دستگاهها و تجهیزات ویژه ای است که به همین دلیل در سازه ها نصب می شوند.
قندیل، کاربرد سیستم های کنترل لرزه ای را برای تجمع و کاهش بهینه خسارت دانست و افزود: این سیستم ها به چهار دسته سیستم های کنترل فعال، نیمه فعال و غیرفعال و سیستم های کنترل دوگانه قابل تقسیم بندی هستند.
به نقل از روابط عمومی بنیاد علم ایران، مجری طرح اشاره کرد: در این مطالعات ما با هدف پیاده سازی روش بهینه و با صرفه، نسبت به بررسی یک میراگر ویسکوپلاستیک جدید برای کنترل سازه ها در مقابل ارتعاشات ناشی از باد و زلزله اقدام کردیم و نتایج نشان داد که این میراگرها در سازه ها به عنوان چاره ای سریع برای کاهش ارتعاشات ناشی از زلزله مورد توجه قرار گیرد.
قندیل در ادامه بیان کرد: تولید دانش فنی، دو ثبت اختراع بصورت دو محصول جدید در حوزه کنترل، مقاوم سازی و محافظت سازه ها در مقابل باد و زلزله از نتایج انجام این طرح بوده است.



1403/04/11
11:44:52
0.0 از 5
377
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود