آزمایش خون خانگی با کمک یک تراشه
بی دانلود: استارت آپ «سیفاکس هلث» که توسط دو پژوهشگر سابق دانشگاه «ام آی تی» تأسیس شده، یک تراشه فوتونیک یکپارچه را برای آزمایش خون خانگی باکیفیت بالا ابداع کرده است.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، از هر ۱۰ آمریکایی شش نفر با حداقل یک بیماری مزمن زندگی می کنند و از هر ۱۰ آمریکایی چهار نفر به دو یا چند بیماری مزمن مبتلا هستند. تعدادی از این بیماریها مانند کم کاری تیروئید و بیماریهای التهابی، افراد را ملزم می کنند که آزمایش های خون خاصی را انجام دهند تا بتوانند به مدیریت شرایط خود بپردازند. این بطور معمول به مفهوم یک چرخه طاقت فرسا از برنامه ریزی قرار ملاقات، رفتن به بیمارستان و انتظار کشیدن برای نتایج آزمایشگاهی است.
به نقل از ام آی تی نیوز، حالا استارت آپ «سیفاکس هلث»(SiPhox Health) اهتمام دارد با نوع جدیدی از آزمایش خون مبتنی بر تراشه فوتونیک سیلیکونی، به بیماران و پزشکان آنها برای مدیریت بیماریها در خانه کمک نماید. این سیستم به اندازه یک قهوه ساز است و می تواند خوانش دقیقی را برای ۲۰ نشانگر زیستی متفاوت عرضه نماید.
دستگاه مبتنی بر تراشه هنوز به تایید «سازمان غذا و داروی آمریکا»(FDA) نرسیده است و به این علت، هم اکنون فقط برای اهداف تحقیقاتی استفاده می شود اما استارت آپ سیفاکس هلث برای هزاران نفر دچار بیماریهای مزمن، آزمایش خون پستی را هم بطور مستقیم و هم بوسیله سایر مشاغل مراقبت های بهداشتی و سلامتی ارائه می دهد. این شرکت امیدوار است که سیستم جدیدش با بهره گیری از فناوری تاییدشده بتواند نتایج را سریع تر عرضه نماید.
«مایکل دوبروفسکی»(Michael Dubrovsky) بنیان گذار سیفاکس هلث و پژوهشگر سابق دانشگاه «ام آی تی»(MIT) اظهار داشت: خیلی از آزمایش های خون به سبب ناخوشایند بودن انجام نمی شوند. مردم آزمایش های خون برنامه ریزی شده را نادیده می گیرند و پزشکان همیشه آزمایش خون را تجویز نمی کنند برای اینکه می دانند که این آزمایش ناخوشایند است. این امر سبب می شود که پزشکان تصمیمات خودرا بر طبق علایم بگیرند و این برای درمان خیلی از بیماریهای مزمن مطلوب نمی باشد.
دوبروفسکی و «دیدریک ورمولن»(Diedrik Vermeulen) بنیانگذار دیگر سیفاکس هلث، یکدیگر را در دانشگاه ام آی تی هنگام پژوهش درباره ی تراشه فوتونیک و فناوری لیزر ملاقات کردند. آنها فناوری خودرا تازه ترین مورد در روند کوشش برای رسیدن به دستگاه های کوچک تر و مقیاس پذیرتر می دانند برای اینکه روی تراشه های یکپارچه متراکم سازی شده اند.
ورمولن اظهار داشت: لابراتوار ها بطور معمول آزمایش خون را با تجهیزات بزرگ انجام می دهند که سرشار از لیزر، لنز، آینه و سایر عناصر گرانقیمت هستند. ما هیچ کدام از خاصیت های اصلی را تغییر نمی دهیم. ما عناصر مینیاتوری را روی تراشه های خود قرار می دهیم و آنرا آن قدر مقیاس پذیر می نماییم که بتوانند به خانه ها فرستاده شوند. این ماجرا شبیه به این است که کامپیوتر ها قبلا به اندازه یک اتاق بودند و فقط می توانستید آنها را در دانشگاه های سطح بالا پیدا کنید اما حالا همه آنها روی یک تراشه هستند. ما همین کار را برای آزمایش خون انجام می دهیم.
منبع: بی دانلود
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب