نگاهی به برندگان جایزه نوبل پزشكی، فیزیك و شیمی 2020؛

زنان متفكری كه جوایز نوبل فیزیك و شیمی امسال را از آن خود كردند

زنان متفكری كه جوایز نوبل فیزیك و شیمی امسال را از آن خود كردند

بی دانلود: طی روزهای دوشنبه، سه شنبه و چهارشنبه این هفته نام برندگان جوایز نوبل پزشكی، فیزیك و شیمی 2020 از طرف آكادمی نوبل اعلام گردید كه در این میان نام 3 دانشمند زن به زیبایی می درخشید.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، گرچه هنوز مراسم نوبل به انتها نرسیده است و این مراسم دوشنبه ۱۲ اکتبر با بیان برندگان "جایزه نوبل علوم اقتصادی" سال ۲۰۲۰ تمام می شود، اما طی این خبر می خواهیم بطور خلاصه آنچه که این هفته در نوبل گذشت را بازگو نماییم.

زنان برنده جایزه نوبل امسال
آندره آ اِم. گِز(Andrea M. Ghez) از برندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۰


"آندرآ اِم. گز" زادهٔ ۱۶ ژوئن ۱۹۶۵ در نیویورک یک اخترشناس اهل ایالات متحدهٔ آمریکا است. وی استاد گروه فیزیک و اخترشناسی دانشگاه کالیفرنیا، لس آنجلس است. وی در سال ۲۰۰۴، از طرف مجله دیسکاور جزو ۲۰ دانشمند برتر ایالات متحده شناخته شد که از درک بالایی در زمینه حرفهٔ خود برخوردار می باشند. وی در سال ۲۰۰۴ به عضویت آکادمی ملی علوم ایالات متحده آمریکا درآمد. او برنده جوایز مختلفی در زمینه حرفه خود شده است.
"امانوئل شارپنتیر"(Emmanuelle Charpentier) از برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۰


"امانوئل شارپنتیر" برنده نوبل شیمی ۲۰۲۰ در سال ۱۹۶۸ در فرانسه متولد شده است. وی مدیر واحد علوم عوامل بیماری زا در موسسه "مکس پلانک" در برلین آلمان است.
"جنیفر ای دودنا"(Jennifer A. Doudna) از برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۰


"جنیفر ای دودنا" دیگر برنده نوبل شیمی ۲۰۲۰ نیز در سال ۱۹۶۴ در واشنگتن دی سی آمریکا متولد شده است. وی استاد دانشگاه "کالیفرنیا برکلی"(UCBerkeley) در ایالات متحده و محقق موسسه "HHMINEWS" است.
حضور زنان در بین برندگان نوبل فیزیک
تا حالا ۴ زن جایزه فیزیک دریافت کرده اند: ماری کوری در سال ۱۹۰۳، ماریا گوپرت-مایر در ۱۹۶۳، دونا استریکلند در ۲۰۱۸ و آندرا گز در سال ۲۰۲۰.
حضور زنان در بین برندگان نوبل شیمی
از میان ۱۸۵ نفری که تا حالا جایزه نوبل شیمی را دریافت کرده اند، ۷ نفر از آنها زن هستند و دو نفر از این هفت زن، یعنی "ماری کوری" و "دوروتی کروفوت هاجکین" به تنهایی برنده جایزه نوبل شیمی شده اند.
نام و سال هایی که این ۷ زن برنده نوبل شیمی شده اند، به شرح زیر است:
سال ۱۹۱۱ – "ماری کوری"(Marie Curie) که جایزه نوبل فیزیک در سال ۱۹۰۳ را نیز دریافت کرد.
سال ۱۹۳۵ – "ایرنه جولیوت کوری"(Irène Joliot-Curie) دختر ماری کوری و همسر "فردریک جولیوت"
سال ۱۹۶۴ – "دوروتی کروفوت هاجکین"(Dorothy Crowfoot Hodgkin)
سال ۲۰۰۹ – "آدا یونات"(Ada Yonath)
سال ۲۰۱۸ – "فرانسیس اچ آرنولد"(Frances H. Arnold)
و امسال یعنی سال ۲۰۲۰ – "امانوئل شارپنتیر"(Emmanuelle Charpentier) و "جنیفر ای دودنا"(Jennifer A. Doudna)

نگاهی به دستاورد برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۰


جایزه نوبل پزشکی امسال، به "هاروی جی آلتر"، "مایکل هوتون" و "چارلز رایس" برای کشف ویروس هپاتیت سی اهدا شد. اهدای این جایزه، به پاس پژوهش های آنها در زمینه کشف ویروس هپاتیت C صورت گرفت. یافته های این دانشمندان در مبارزه با هپاتیتی که از خون منتقل می شود و یک مشکل بزرگ برای بهداشت جهانی محسوب می شود، نقش موثری دارد. "چارلز ام. رایس" یکی از برندگان نوبل پزشکی امسال شواهد نهایی را ارائه داد که نشان میدهد ویروس هپاتیت C به تنهایی می تواند موجب هپاتیت شود. مطالعات روشمند هپاتیت در رابطه با انتقال خون توسط "هاروی آلتر" یکی از برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۰ نشان داد که یک ویروس ناشناخته یکی از علل شایع هپاتیت مزمن است. "مایکل هوتون" یکی از برندگان نوبل پزشکی ۲۰۲۰ نیز از یک استراتژی آزمایش نشده برای جداسازی ژنوم ویروس جدیدی که ویروس هپاتیت C نام داشت، بهره برد.

نگاهی به دستاورد برندگان نوبل فیزیک ۲۰۲۰


جایزه نوبل فیزیک امسال، به تحقیقاتی در زمینه سیاه چاله و کشف یک جرم کلان در کهکشان راه شیری اهدا شد. این جایزه به پاس پژوهش های راجر پنروز(Roger Penrose)، راینهارد گنزل(Reinhard Genzel)، آندرا گز(Andrea M. Ghez) در زمینه درک سیاه چاله و کشف یک شی کلان جرم در کهکشان راه شیری به این سه نفر اهدا شد. "راجر پنروز" از دانشگاه آکسفورد انگلستان برای کشف اینکه تشکیل سیاهچاله پیش بینی قوی از نظریه نسبیت عام است، مستحق دریافت این جایزه شناخته شده است. وی روشهای ریاضی ابتکاری را جهت بررسی نظریه نسبیت عام اینشتین ابداع کرده است. وی نشان داده که این نظریه به تشکیل سیاه چاله ها(همان هیولاهای فضا-زمان که هر آنچه به آنها وارد می شود، می بلعند) منجر می شود. "راینهارد گنزل" از موسسه ماکس پلانک برای فیزیک فرازمینی در آلمان و دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و "آندره گز" از دانشگاه کالیفرنیا نیز به خاطر کشف یک ابرجرم فوق العاده عظیم در مرکز کهکشان راه شیری این جایزه را دریافت نمودند. این دو کشف کردند که یک شی نامرئی و به شدت سنگین بر مدار ستاره ها در مرکز کهکشان ما حکمرانی می کند. هم اکنون یک سیاه چاله کلان جرم تنها تعریف موجود برای این شی است. نیمی از این جایزه ۹۳۵ هزار دلاری به "راجر پنروز" تعلق خواهد گرفت و نیم دیگر بین "راینهارد گنزل" و "آندرا گز" تقسیم خواهد شد.

نگاهی به دستاورد برندگان نوبل شیمی ۲۰۲۰


جایزه نوبل رشته شیمی در سال ۲۰۲۰ بطور مشترک به "امانوئل شارپنتیر"و "جنیفر ای دودنا" برای توسعه روشی برای ویرایش ژنوم تعلق گرفت. جایزه نوبل رشته شیمی در سال ۲۰۲۰ بطور مشترک به "امانوئل شارپنتیر"و "جنیفر ای دودنا" برای توسعه روشی برای ویرایش ژنوم(قیچی ژنتیکی کریسپر/cas۹) تعلق گرفت. "امانوئل شارپنتیر" و "جنیفر دودنا" دو بانوی برنده نوبل رشته شیمی در سال ۲۰۲۰، یکی از تیزترین ابزار ویرایش ژن را کشف کرده اند که یک قیچی ژنتیکی "کریسپر/کَس۹"(CRISPR/Cas۹) است. پژوهشگران با بهره گیری از این ابزار می توانند دی. ان. ای حیوانات، گیاهان و ریزموجودات یا میکروارگانیسم ها را با دقت بسیار بالایی تغییر دهند. هنگامی که "امانوئل شارپنتیر" و "جنیفر دودنا" برنده های جایزه نوبل شیمی امسال، سیستم ایمنی باکتری "استرپتوکوک"(Streptococcus) را بررسی کردند، یک ابزار مولکولی را کشف کردند که می تواند برای ایجاد برش های دقیق در مواد ژنتیکی مورد استفاده قرار گیرد و بازنویسی کد حیات را به آسانی امکانپذیر می کند.
از آنجایی که سال ۲۰۱۹ در سه رشته پزشکی، فیزیک و شیمی هیچ خانمی در بین برندگان نوبل این سه رشته نبود، بدین سبب می توان امسال را سالی نویدبخش در عرصه علم در سطح جهان اعلام کرد؛ چونکه بانوان انتخاب شده بعنوان برنده های جایزه نوبل امسال می توانند الهام بخش خیلی از دختران و زنان مشتاق به علم در سراسر جهان باشند.




منبع:

1399/07/18
21:30:01
5.0 از 5
1985
تگهای خبر: دانشگاه , سیستم , محقق , هارد
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود