کاهش زمان سرددم کردن قهوه از 24 ساعت به 3 دقیقه

کاهش زمان سرددم کردن قهوه از 24 ساعت به 3 دقیقه

به گزارش بی دانلود، پژوهشگران یک دستگاه فراصوت برای سرعت بخشیدن به سرددم کردن دانه های قهوه ساخته اند که با امواج صوتی زمان این نوع تهیه قهوه را از ۲۴ ساعت به ۳ دقیقه می کاهد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، پژوهشگران دانشگاه نیو ساوث ولز روشی را با استفاده از امواج صوتی ابداع نموده اند تا قهوه سرد را در چند دقیقه درست کنند.
به نقل از آی ای، آنها یک دستگاه اولتراسونیک(فراصوت) برای سرعت بخشیدن به سرد دم کردن دانه های آسیاب شده قهوه توسعه داده اند و فرآیندی را که معمولا ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می کشد به سه دقیقه کاهش داده اند.
ازاین رو حالا علاقه مندان به نوشیدن قهوه بدون به خطر انداختن طعم قهوه می توانند یک قهوه سرد دم را درست مانند یک دم نوش داغ معمولی تنها ظرف سه دقیقه تهیه کنند.
این فرایند که در مجله Ultrasonics Sonochemistry توضیح داده شده، شامل استفاده از یک رآکتور فراصوت برای سرعت بخشیدن به دم کردن دانه های قهوه آسیاب شده است.
به قول پژوهشگران این مطالعه، این تیم به رهبری دکتر فرانسیسکو تروخیلو از یک مدل موجود از دستگاه اسپرسوساز برویل(Breville) استفاده کردند و سیستم انتقال صوت ثبت اختراع شده خویش را روی آن قرار دادند.
این سیستم یک مبدل گیره دار را به سبد دم قهوه از راه یک بوق فلزی متصل می کند و یک سبد استاندارد فیلتر اسپرسو را به یک رآکتور قدرتمند فراصوت تبدیل می کند.
به قول محققان، این رآکتور با تزریق امواج صوتی با فرکانس ۳۸.۸ کیلوهرتز در نقاط مختلف از راه دیواره های خود کار می کند و حفره های گوناگونی را برای عبور صوتی در رآکتور بوجود می آورد.
این راهکار جدید این توانایی را دارد که بازده استخراج و غلظت کافئین را در مقایسه با نمونه های غیرصوتی دو برابر نماید.
دکتر تروخیلو سرپرست این مطالعه و مهندس فرآوری مواد غذایی در دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه نیو ساوث ولز می گوید: امواج فراصوت فرایند استخراج را به علت کاویتاسیون صوتی تسریع می کند.
هنگامی که حباب های صوتی در نزدیکی قهوه آسیاب شده فرو می ریزند، ریزفواره هایی با نیروی کافی برای ایجاد حفره و شکستن تفاله های قهوه ایجاد می کنند که استخراج عطر و طعم را در فرایند دم کردن قهوه تشدید می کند.
تروخیلو اضافه کرد: سرعت این راهکار بسیار زیاد است. ما درحال کاهش زمان فرآیندی هستیم که معمولا ۱۲ تا ۲۴ ساعت طول می کشد و آنرا به کمتر از سه دقیقه رسانده ایم.
تطبیق این راهکار با دستگاههای اسپرسوساز موجود
هدف محققان این بود که فرایند سرد دم کردن قهوه را مانند تهیه یک قهوه اسپرسوی معمولی آسان کنند. آنها همینطور اشاره کرده اند که این فرایند را میتوان با دستگاههای اسپرسوساز موجود تطبیق داد.
پژوهشگران ادعا می کنند که فناوری آنها می تواند توسط شرکت هایی که دستگاههای تهیه قهوه تولید می کنند، استفاده گردد.
تروخیلو می گوید: در این صورت مصرف کنندگان می توانند در خانه ظرف کمتر از سه دقیقه از نوشیدنی خود که با امواج فراصوت دم آورده شده است، لذت ببرند.
وی ادامه داد: این بسیار مهم می باشد، چون که این امکان را برای کافی شاپ ها و رستوران ها باز می کند تا نوشیدنی قهوه را بر حسب تقاضا تهیه کنند و تقاضای فزاینده برای آنرا تأمین کنند و در عین حال از دستگاههای بزرگ صنعتی اجتناب کنند.
محققان نمونه هایی از نوشیدنی قهوه معمولی و دم آورده شده با روش خویش را برای تحلیل و بررسی کامل طعم و مزه به اتحادیه کشاورزی و غذای کوئینزلند(QAAFI) فرستادند.
سه نمونه به این لابراتوار ارسال شد. اولی قهوه سرددم در دمای اتاق به مدت یک دقیقه بود، دومی به مدت ۳ دقیقه دم آورده شده بود و سومی هم یک فرایند سرددمی ۲۴ ساعته را در دمای چهار درجه سانتیگراد و بدون استفاده از امواج صوتی گذرانده بود.
پژوهشگران این نمونه ها را بر مبنای عطر، بافت، طعم و خصوصیت های پس طعم آنها ارزیابی کردند. آنها دریافتند که نمونه دوم عطری مشابه با شکلات تلخ و رایحه ای مشابه با قهوه سرددم ۲۴ ساعته دارد، اما مزه آن کمی تلخ تر است.
تروخیلو در انتها اظهار داشت: نتایج این مطالعه نشان داد که استفاده از امواج فراصوت بین یک تا سه دقیقه برای ایجاد قهوه ای قابل مقایسه با قهوه سرددم ۲۴ ساعته ایده آل است.




منبع:

1403/02/20
13:08:32
0.0 از 5
328
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود