قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

برخی با آمارهای بدون استناد بر طبل مهاجرت می کوبند

برخی با آمارهای بدون استناد بر طبل مهاجرت می کوبند

به گزارش بی دانلود، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: متاسفانه برخی با آمارهای بدون استناد تلاش می کنند بر طبل مهاجرت بکوبند و از هیچ کوششی دریغ نمی کنند.



به گزارش بی دانلود به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سیدسلمان سیدافقهی ضمن اشاره به چشم طمع کشورهای پیشرفته به بهره کشی از ذخایر استعدادی سایر کشورها و بخصوص ایران، اظهار داشت: در جهان کنونی و در نبردی که برای قدرت وجود دارد، کشورهای پیشرفته تلاش می کنند منافع خویش را ثبیت کرده و دایره نفوذ خویش را در کشورهای مختلف گسترش دهند و با بهره مندی حداکثری از ذخایر ملت ها، بقای خویش را تأمین کنند.
وی افزود: هم اکنون تمرکز ویژه ای بر ذخایر کشورمان و بخصوص نیروی انسانی نخبه و مستعدبرتر شده که شاهد آن، به راه افتادن جنگ رسانه ای در بحث مهاجرت نخبگان است که تلاش می کنند با تزریق ناامیدی و بیان جملاتی مانند: «زمینه کار، اثربخشی و بروز و ظهور استعداد برای نخبگان وجود ندارد» و تبدیل آن به یک گزاره، ادراک و احساس یاس را به جامعه القا کنند.
افقهی ضمن اشاره به جریانات و حواشی اخیر در رسانه ها در مورد مهاجرت نخبگان و طرح بحث خیز علمی در سخنان رهبری اظهار داشت: بدون تعارف و به فرموده حضرت آقا هرکسی نخبگان این مملکت را به رفتن ترغیب و ایجاد ناامیدی کند خائن است، متاسفانه برخی با آمارهای بدون استناد تلاش می کنند بر طبل مهاجرت بکوبند و ازهیچ کوششی دریغ نمی کنند، اگر خیرخواه ملت و کشور باشند نباید دست به چنین اقداماتی بزنند اما اگر به دنبال زدن رقیب به هر قیمتی باشند باید در پیشگاه خداوند پاسخگو باشند. رهبر معظم انقلاب فرمودند ما احتیاج به خیز علمی داریم بر همین مبنا باید نخبگانمان را ترغیب به ماندن و اثرگذاری در کشور نماییم.
جنگ فناوری های نوظهور
سیدافقهی در ادامه اضافه کرد: در چنین شرایطی ما بعنوان مجموعه بنیاد ملی نخبگان وظیفه داریم هر نوع اقدامی که منجر به امیدآفرینی در بدنه دانشجویان و دانشگاهیان می شود، انجام دهیم و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند یکی از این اقدامات ایجاد زمینه اثربخشی برای نخبگان است. نخبگان از ما فرصت اثرگذاری و زمینه هایی را می خواهند که بتوانند فکر و استعداد خویش را به منصه ظهور برسانند و این امر بیشتر در حوزه های لبه دانش روز دنیا اتفاق می افتد، آنها می خواهند در مجامع علمی آخرین یافته های خویش را عرضه کنند و با افتخار آنرا را به نام کشور خودشان ثبت کنند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به جنگ فناوری های نوظهور همچون تراشه ها و هوش مصنوعی اظهار داشت: در پیچ مهم تاریخی دنیای جدید هستیم و نقش نخبگان در شکست و پیروزی جایگاهی که حالا بعد از ۴۵ سال تلاش و مجاهدت به دست شان رسیده بسیار پررنگ و بی بدیل است.
وی در ادامه ضمن اشاره به این که نخبگان حلقه اتصال زنجیره تولید علم و فناوری و ارزش آفرینی هستند، اظهار داشت: در حوزه زنجیره تولید علم و فناوری و ارزش آفرینی چیزی کم داریم و آن اینست که قسمتهایی که باید بازار را بوجود آورده و و محصول را به مصرف برسانند، درک درستی از حوزه علم و فناوری ندارند و تصحیح و تکمیل این ادراک کار نخبگان است.
تمرکز بنیاد ملی نخبگان بر حوزه های خاص فناورانه
وی در ادامه ضمن اشاره به لزوم پرداختن به فناوری های خاص اظهار داشت: از خیلی پیشترها باید ورودی جدی به حوزه فناوری های خاص می داشتیم اما متاسفانه در بسیاری موارد دیر اقدام نموده و دقیقه نودی شده ایم. ازاین رو یکی از برنامه های بنیاد ملی نخبگان تمرکز بر حوزه های خاص فناورانه است و به زودی برنامه های ملی در همین راستا آغاز و فراخوان و جزئیات آن هم منتشر خواهد شد.
ایجاد قله های علم و فناوری و امیدآفرینی میان نخبگان
سیدافقهی ایجاد قله های علم و فناوری و امیدآفرینی میان نخبگان، را از دیگر برنامه های بنیاد ملی نخبگان برشمرد و حوزه های نانوالکترونیک، حوزه تراشه ها و ریزپردازنده ها و همینطور هوش مصنوعی را از دیگر حوزه هایی دانست که نیازمند ورود جدی نخبگان است.
وی در ادامه اضافه کرد: قرار نیست چرخ را از نو اختراع نماییم بلکه باید از دانش و تجربه انباشه در این عرصه ها بهره ی کاملی ببریم و از علم به دست آمده برای شتاب گرفتن در این عرصه ها استفاده و به هردو بخش زنجیره تأمین و زنجیره ارزش آفرینی دقت نماییم.
اهمیت نیروی انسانی در زنجیره ارزش آفرینی
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان بیان نمود: در قسمت زنجیره تأمین توجه به سرمایه گذاری بر زیرساخت ها، مواد اولیه و طراحی و... لازم است اما در قسمت زنجیر ارزش مهم ترین بخش نیروی انسانی است که باید فرصت مناسب برای ایشان فراهم گردد.
سیدافقهی با تکیه بر این که علیرغم همه تحریم ها، بهترین دانشجویان و اساتید را در کشور داریم و باید بیشترین حمایت را از استعدادشان انجام دهیم و بهترین بهره را ببریم، خاطرنشان کرد: بطور قطع بخش عمده ای از این تکلیف بر عهده نهادهای مرتبط می باشد که با تشکیل شرایط مناسب بستر فعالیت نخبگان را فراهم آورند.
پنجره ما در حوزه هوش مصنوعی محدود است

ایشان در ادامه با اشاره به اینکه درمصوبه هیئت وزیران در آئین نامه پشتیبانی از نخبگان ایرانی بر ورود و سرمایه گذاری جدی وزرات خانه های مرتبط در حوزه هوش مصنوعی تاکید شده که باید مورد مطالبه قرار گیرد، بیان نمود: باید به میدان بیاییم و کار نماییم، پنجره ما در حوزه هوش مصنوعی محدود است، دنیا با سرعت در این حوزه پیش می رود و بطور قطع بخشی از دنیا که صاحب این تکنولوژی شود بر بخش دیگر حکمرانی خواهد نمود.
بدون سرمایه گذاری و ایجاد چرخه اقتصادی «های تک» معنایی نخواهد داشت
وی در ادامه ضمن اشاره به این که بدون سرمایه گذاری و ایجاد چرخه اقتصادی «های تک» معنایی نخواهد داشت و باید از تحقیقات و پژوهش های شرکت ها در این عرصه حمایت نماییم، اظهار داشت: در سال پیش رو مبحث میکروالکترونیک را به طور جدی دنبال می نماییم و بنیاد ملی نخبگان در این حوزه برنامه هایی تعریف می کند، همینطور اعتبار خوبی در این عرصه در نظر خواهیم گرفت تا زنجیره ارزش را تکمیل نماییم. یعنی اولا به شرکتهای مرتبط که خاک این حوزه را خورده اند وصل شویم و نیازهای آنها را احصا و بازارشان را شناسایی نماییم و دوما با عنایت به مسائل استخراج شده و تعریف پروژه مشخص، پژوهش های لازم را توسط دانشگاه ها انجام دهیم.
ایجاد انگیزه و امید
سیدافقهی ضمن اشاره به این که تلاش می نماییم تا جایی که می توانیم با تشکیل انگیزه و امید در دل نخبگان، شرایط اثرگذاری و نگهداشت ایشان را فراهم نماییم، اظهار داشت: در همین راستا هم درحال تدوین لایحه جامع پشتیبانی از نخبگان هستیم و انشالله این لایحه در مجلس بعدی تصویب می شود و بخش عمده آن زمینه سازی برای اثربخشی نخبگان وتامین مالی آن است.
میدان بازی و عمل فعالانه نخبگان
وی در انتها اظهار داشت: باید بخشی از میدان بازی و عمل فعالانه نخبگان را، اقتصاد و کسب و کارهای دولتی تعریف نماییم تا دستگاه ها مسائل و نیازهای خویش را به نخبگان ارجاع داده و نخبگان هم با حل مسائل و تقویت پایه های علمی و فناوری نه تنها قدمی در جهت افزایش اقتدار کشور بردارند، بلکه سبب ایجاد نشاط و امید در جامعه شوند.

1402/12/17
13:33:09
0.0 از 5
348
تگهای خبر: اساتید , الكترونیك , پروژه , تكنولوژی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود