معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خواستار شد

تصویب قانون جهش تولید در مجلس

تصویب قانون جهش تولید در مجلس

به گزارش بی دانلود معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم خواهان تصویب قانون جهش تولید بدون تغییر در مجلس شد و اظهار داشت: در این صورت تشکیل پردیس های علم و فناوری هم بعنوان مکمل پارک های علم و فناوری استانی در کشور قانونی خواهد شد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، دکتر غلامحسین رحیمی شعرباف در نشست روئسای پارک های علم و فناوری کشور، اظهار داشت: خوشبختانه با پیشرفت های کمی و کیفی پارک های علم و فناوری در کشور، این نهادهای علمی جایگاه اصلی خویش را در توسعه فضای فناورانه و بهبود کسب و کارها به دست آورده اند. پارک های علم و فناوری پس از دانشگاه ها، دومین مرجع تولید علم و فناوری هستند و با فعالیتهای اثرگذار خود جایگاه خوبی بین مسؤلان و مردم پیدا کرده اند.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اضافه کرد: در سالهای اخیر دولت و سازمان برنامه و بودجه حمایت های لازم را از پارک ها داشته اند و شاهد توسعه کمی و کیفی این مراکز علمی اثرگذار بودیم. مجلس شورای اسلامی هم در جهت تحقق جهش تولید حمایت های خوبی از پارک های علم و فناوری دارد که می تواند منجر به اتفاقات اثرگذار در توسعه پارک های علم و فناوری کشور باشد.
وی افزود: اگر قانون جهش تولید بدون تغییر در مجلس به تصویب برسد، تشکیل پردیس های علم و فناوری هم بعنوان مکمل پارک های علم و فناوری استانی در کشور قانونی خواهد شد. هم اکنون دو پردیس رفسنجان و نیشابور درحال ایجاد ظرفیت برای فعالیت قانونی هستند.
دکتر رحیمی ضمن اشاره به ورود دانشگاه ها و پژوهشگاه های کشور به حوزه توسعه فناوری و اهمیت تعامل پارک ها با این دو نهاد علمی اظهار داشت: نقش مهم پارک ها در تولید فناوری و اشتغال زایی می تواند عامل مهمی در گسترش این ظرفیت در دانشگاه های کشور باشد که تنها در سایه تعامل هرچه بهتر این سه ضلع مثلث پیشرفت میسر خواهد شد.
وی تصریح کرد: در این حوزه یکی از شاخصهای اصلی وزارت علوم در ارزیابی عملکرد دانشگاه ها، فعالیتهای فناورانه است که در سایه ایجاد پارک های علم و فناوری دانشگاهی صورت می گیرد. البته ظرفیت های ایجاد این پارک ها در همه دانشگاه های کشور وجود ندارد که باید ایجاد شود.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم اظهار داشت: فضای مناسب برای توسعه پارک های علم و فناوری در کشور مهیا شده است، هرچند هنوز موانعی در زمینه های مالی و مقرراتی وجود دارد و البته همه تلاش ما رفع این موانع است.
دکتر رحیمی افزود: ساز و کارهای تبدیل علم به فناوری و فناوری به محصول در کشور فراهم گشته است و پارک های علم و فناوری نقش محوری در این حوزه دارند.
به قول معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در حوزه توسعه فناوری هنوز اوایل کار هستیم و علاوه بر نهادهای فناور، نقش پذیران دیگری وجود دارند که به همکاری آنان نیاز است.
دکتر رحیمی با تکیه بر ضرورت گسترش پارک های استانی هم تصریح کرد: سیاست این است که در هر استان یک پارک جامع داشته باشیم و باید در جهتی حرکت نماییم که رئیس پارک استان به استاندار فناوری استان تبدیل گردد.
وی همینطور نسبت به عملکرد خلاقانه پارک های استانی تصریح کرد و اظهار داشت: باآنکه اصول اولیه پارک ها یکسان است، اما تفاوت های پارک ها باید مشهود و رقابت مبتنی بر نوآوری و ابتکارات باید اصل باشد. چون که پارک ها مراکز نوآوری هستند و ازاین رو نخستین مظهر نوآوری باید در پارک دیده شود که خوشبختانه زمینه آن موجود است.
به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، این مقام مسئول در انتها ضمن اشاره به تشکیل صندوق توسعه علمی کشور در آینده نزدیک اظهار داشت: مهم ترین هدف تشکیل این صندوق رفع موانع موجود در راه توسعه کمی و کیفی پارک های علم و فناوری کشور خواهد بود.




منبع:

1400/03/20
21:11:05
0.0 از 5
1197
تگهای خبر: تولید , دانشگاه , فناوری , كسب و كار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود