برنامه های معاونت علمی ریاست جمهوری برای توسعه فناوری مكان محور در ۱۴۰۰؛

ژئوماتیك صاحب دو سند رسمی و مركز نوآوری می شود

ژئوماتیك صاحب دو سند رسمی و مركز نوآوری می شود

به گزارش بی دانلود رئیس گروه توسعه فناوری های ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تدوین سند استراتژیک در این عرصه اطلاع داد و اظهار داشت: علاوه بر آن مجوز راه اندازی مرکز نوآوری ژئوماتیک را دریافت کردیم.


دکتر یاسر ابراهیمیان قاجار در گفتگو با ایسنا، توسعه فناوری های راهبردی را از مأموریت های اصلی معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری دانست و اضافه کرد: از آنجایی که فناوری های حوزه ژئوماتیک بعنوان یکی از فناوری های راهبردی است؛ ازاین رو در این معاونت مبادرت به تاسیس گروه ژئوماتیک در زیر مجموعه ستاد توسعه فناوری های فضایی و حمل و نقل پیشرفته شد.
وی ارتقای این فناوری امسال (۱۴۰۰) را از برنامه های اصلی این گروه نام برد و اظهار نمود: ایجاد زیر ساخت های آموزشی و پژوهشی و ارتقای کشور، ترویج و فرهنگ سازی فناوری ژئوماتیک، تبادلات بین المللی، توسعه فناوری در صنایع موجود و توسعه بازار محصولات دانش بنیان همچون مأموریت های گروه ژئوماتیک این ستاد به حساب می آید.
ابراهیمیان، فناوری های مکان محور را همچون زیربناهای توسعه پایدار توصیف کرد و خاطرنشان کرد: ازاین رو یکی از اقدامات اساسی ما برای توسعه زیرساخت های این فناوری تدوین اسناد راهبردی است. چون که هم اکنون در اسناد بالادستی به صورت کمرنگ به این فناوری پرداخته شده است، ضمن آنکه در برنامه توسعه ششم هم بندهای محدودی به فناوری ژئوماتیک اختصاص یافته است.
وی تصریح کرد: ازاین رو در تلاش هستیم که در تدوین برنامه هفتم نقش آفرینی بیشتری داشته باشیم تا مواد قانونی بیشتری به این فناوری به تصویب برسد.
تدوین ۲ سند برای توسعه فناوری های ژئوماتیک
وی از تدوین سند استراتژیک فناوری های ژئوماتیک اطلاع داد و اظهار نمود: تدوین این سند مراحل نهایی را طی می کند و بزودی برای دریافت نظرات محققان این حوزه در اختیار دستگاههای اجرایی و فعالان بخش خصوصی قرار خواهد گرفت.
رئیس گروه توسعه فناوری های ژئوماتیک ستاد توسعه فناوری های حوزه فضایی، حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، تدوین سند جامع ژئوماتیک کشور را از دیگر اقدامات این گروه در معاونت علمی ریاست جمهوری عنوان نمود و افزود: نسخه اولیه این سند تهیه شده است و در مجلس شورای اسلامی برای تصویب مراحل قانونی خویش را طی می کند.
وی افزود: این سند از جانب مجلس به دستگاههای متولی برای اظهار نظر ارسال خواهد شد و بعد از بررسی آن در کمیسیون مربوط مورد بررسی قرار می گیرد تا برای تصویب در صحن علنی مجلس در نوبت قرار گیرد.
ابراهیمیان ضمن اشاره به اقدامات برای به روز رسانی نقشه جامع علمی کشور با اشاره به اینکه هم اکنون تدوین برنامه هفتم توسعه آغاز نشده است، از تلاش های این کارگروه در مشارکت در تدوین این سند خبر داد و اظهار داشت: از این طریق درصدد هستیم تا بتوانیم تمرکز بر روی فناوری های مکان محور را در این سند ارتقا دهیم.
راه اندازی شتابدهنده ژئوماتیک
وی ترویج و فرهنگ سازی در زمینه توسعه فناوری های ژئوماتیک از راه برگزاری همایش ها و نشست های علمی را از دیگر مأموریت های کارگروه ژئوماتیک ستاد توسعه حمل و نقل پیشرفته معاونت علمی نام برد و افزود: علاوه بر آن در زمینه رسوخ فناوری های ژئوماتیک در صنعت و توسعه بازار محصولات دانش بنیان این حوزه برنامه ریزی هایی صورت گرفته است؛ ازاین رو کلیه فعالان این عرصه که ایده هایی برای توسعه بازار و یا نفوذ این فناوری در صنایع دارند، آنها را به ما عرضه کنند. این ستاد از این ایده ها حمایت خواهد نمود.
وی توسعه کسب وکارهای دانش بنیان در چارچوب راه اندازی شتابدهنده ها را از دیگر مأموریت های این ستاد ذکر کرد و اظهار داشت: هم اکنون علاوه بر راه اندازی یک شتابدهنده در این حوزه مجوز راه اندازی مرکز نوآوری در این عرصه را دریافت کردیم که با تزریق بودجه لازم در زمینه ایجاد این مرکز نوآوری اقدام خواهد شد.




منبع:

1400/01/13
15:43:48
0.0 از 5
1609
تگهای خبر: آموزش , دانش بنیان , فناوری , مجوز
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود