ابراز نگرانی وزیر علوم از سرنوشت شركتهای دانش بنیان بعد از رفع تحریم ها

ابراز نگرانی وزیر علوم از سرنوشت شركتهای دانش بنیان بعد از رفع تحریم ها

البرز وزیر علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: ما امیدواریم تحریم ها کنار  برود و مشکلات از دوش مردم برداشته شود و این ظلم که در فضای بین المللی رخ می دهد برچیده شود ولی در کنار آن باید توجه داشته باشیم که نباید پس از رفع تحریم ها، شرکتهای دانش بنیان تحث تأثیر جریان واردات و تجارت از بین بروند.



منصور غلامی در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه البرز که روز پنجشنبه ۱۴ اسفند در استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به اینکه شما تمام سختی ها و مشکلات مدیریت در شرایط کرونا و شرایط سخت اقتصادی را می دانید، اظهار داشت: خوشبختانه البرز جزو استان ها توانمند و پشتیبان جدی استان تهران به حساب می آید. این استان جوان بین استان ها جایگاه ویژه ای دارد.

به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، غلامی در ادامه ضمن اشاره به فعالیت وزارت علوم طی چهار دهه گذشته، تصریح کرد: نگاه وزارت علوم در بحث آموزش، پژوهش و فناوری پس از یک دوره ۴۱ ساله از پیروزی انقلاب اسلامی به سمت تأثیرگذاری هر چه بیشتر مراکز علمی و فناوری در سطح جامعه رفته است.

وی اضافه کرد: ما دوره های مختلفی را در بحث تربیت نیروی انسانی طی کرده ایم و تربیت نیروی انسانی را به خوبی انجام داده ایم و در حوزه پژوهش هم کار به سمتی رفته که جایگاه ۱۵ دنیا را در عرضه دستاوردهای علمی با شاخصهای جهانی داریم و در بعضی رشته ها هم رتبه بهتری کسب و همپای کشورهای دنیا حرکت کرده ایم.

غلامی با اشاره به اینکه در مجموع در همه ابعاد سنجش توان علمی مجموعه های علمی ما خوب عمل کرده اند، اظهار داشت: از حدود ۲۰ سال قبل به سمت تشکیل مراکز رشد و پارک های علم و فناوری حرکت کرده ایم و امروز ۴۴ پارک علم و فناوری در کشور داریم که حامیان شرکتهای دانش بنیان هستند. ما فقط در وزارت علوم ۱۹۰ مرکز رشد داریم که واحدهای استارتاپی در حال رشد را حمایت می کنند.

وزیر علوم در ادامه تصریح کرد: در کشور ۵۸۰۰ شرکت دانش بنیان ثبت شده رسمی داریم که تعداد زیادی شاغل دارند و دستاوردهای خوبی کسب کرده اند که نمونه های آنرا در دوران کرونا دیدیم. این نشان داده است که هر جا نیاز داشته باشیم این شرکت ها آمادگی کار دارند و اساسا البرز هم با ظرفیت هایی که این مجموعه ها دارند می تواند اثر گذار باشد.

این مسئول با تاکید بر ضرورت کیفی سازی و مأموریت گرایی در آموزش عالی، خاطرنشان کرد: این مورد در دستور کار است تا از توسعه بی هدف خارج شویم و هر حرکتی به سمت برنامه های هدفمند باشد.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اشاره به اینکه پردیس های دانشگاهی در البرز باید مورد حمایت قرار گیرند تا مرکز ثقل دانشگاهی به این استان منتقل شود، اظهار داشت: دانشگاه خوارزمی، دانشگاه هنر و پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران از مراکزی هستند که چنین شرایطی دارند.

غلامی در بخش آخر ضمن اشاره به اینکه ما در بحث شرکتهای دانش بنیان یک نگرانی داریم، اظهار داشت: در فضای محدودیت ناشی از تحریم ها در هر بخشی که با مشکل مواجه شدیم برای حل مشکل به سمت بخش های علمی و فناوری حرکت کردیم و شرکتهای دانش بنیان مشکل را حل کردند. این مورد را طی این مدت در قطعه سازی، صنعت نفت، تجهیزات پزشکی و... مشاهده کردیم. هر بخشی که گرفتار می شود این شرکت ها مشکل را حل کرده اند ازاین رو باید تدبیری اندیشیده شود که وقتی مشکلات تحریم ها برداشته شد یادمان نرود شرکتهای دانش بنیان چقدر در شرایط بحرانی کمک کردند.

وی افزود: این شرکت ها نباید پس از رفع تحریم ها تحث تأثیر جریان واردات و تجارت از بین بروند چون این اتفاقی است که امکان دارد در این فضا پیش آید. ما امیدواریم تحریم ها کنار برود و مشکلات از دوش مردم برداشته شود و این ظلم که در فضای بین المللی رخ می دهد برچیده شود ولی در کنار آن باید به این بخش هم توجه داشته باشیم. باید جریان صادرات را به سمت صادرات صنعتی برد که لازمه آن پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان است.




1399/12/15
12:31:11
0.0 از 5
1002
تگهای خبر: آموزش , دانش بنیان , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود