امید اماراتی ها امروز به مدار مریخ می رسد
بی دانلود: اولین ماموریت میان سیاره ای امارات متحده عربی در نزدیکی به مدار سیاره سرخ است.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، کاوشگر "العمل"(امید) امارات در تاریخ ۱۹ ژوئیه از ژاپن به سمت مریخ پرتاب شد و این نخستین بار است که یک کشور عربی قدم به فراتر از مدار زمین می گذارد. امروز چشم امید جهان عرب به مقاومت سازه های این ماموریت دوخته شده است چونکه عملکرد صحیح تمامی بخش های آن می توانند سبب موفقیت این فضاپیما و ورود آن به مدار مریخ شوند.
ماموریت ورود به مدار مریخ امروز(سه شنبه ۹ فوریه) ساعت ۱۰: ۳۰ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی(ساعت ۱۹ به وقت تهران) شروع خواهد شد. در آن زمان این ماموریت موتورهای خودرا به مدت ۲۷ دقیقه می سوزاند تا سرعت خودرا به حدی کم کند که اسیر گرانش مریخ نشود.
برای موفقیت ماموریت "امید"، شش موتور آن باید در عرض ۲۷ دقیقه نیمی از سوخت فضاپیما را بسوزانند تا سرعت کاوشگر از ۷۵ هزار مایل در ساعت به ۱۱ هزار مایل در ساعت(۱۲۱ هزار کیلومتر در ساعت تا ۱۸ هزار کیلومتر در ساعت) کاهش پیدا کند. پرسنل این ماموریت نیز در طول این مانور جز تماشا نمی توانند کاری انجام دهند. آژانس فضایی امارات متحده عربی این رخداد تاریخی را به صورت زنده پوشش خواهد داد.
در صورت موفقیت آمیز بودن عملیات مدارگرد "امید" امارات متحده عربی، امروز سه شنبه به مدار مریخ خواهد رسید و کمتر از ۲۴ ساعت بعد نیز مریخ نورد چینی ها موسوم به "تیان ون-۱" به سیاره سرخ خواهد رسید. مریخ نورد ناسا موسوم به "استقامت" نیز طی هفته آتی و در تاریخ ۱۸ فوریه به مریخ خواهد رسید و یک گام اساسی در پاسخ به این پرسش که آیا در مریخ حیات وجود دارد یا خیر خواهد برداشت. ماموریت امید که زودتر از آن ماموریت ها پرتاب شد در سطح مریخ فرود نخواهد آمد اما جو سیاره سرخ را بررسی خواهدنمود.
امارات متحده عربی این فضاپیما را در ژوئیه سال ۲۰۲۰ به فضا پرتاب کرد. موشک حامل این فضاپیما نیز "H-IIA" ساخت صنایع سنگین میتسوبیشی بود. این ماموریت روی پی بردن به اتمسفر و آب و هوای مریخ تمرکز دارد.
این موضوعی است که تا حالا تعداد زیادی از ماموریت ها به آن پرداخته اند اما فضاپیمای "امید" امارات یک رویکرد جدید و جامع تر برای این مساله خواهد داشت."امید" به پژوهشگران سراسر جهان کمک خواهدنمود تغییرات هوایی در سیاره سرخ طی یک روز و بین فصول مریخی را بهتر درک کنند.
فضاپیمای امید سه ابزار را با خود به مریخ می برد، یک تصویربردار، و دو طیف سنج. طیف سنج ابزاری است که برای اندازه گیری خصوصیات نور بر پایهٔ تجزیه طیف الکترومغناطیسی به کار می آید. یکی از طیف سنج های امید روی نور فرابنفش کار می کند و دیگری روی مادون قرمز. بدین سان این سه ابزار به امید این توانایی را می دهند که جو نازک و غنی از دی اکسیدکربن مریخ را مورد مطالعه قرار دهد تا هوای سیاره سرخ را بهتر درک کند. البته امید مدار مریخی منحصر به فردی خواهد داشت.
در صورتیکه ابزارهای این ماموریت بر طبق فناوری های موجود تولید شده اند، فضاپیمای امید از تاکتیکی منحصر به فرد استفاده خواهدنمود تا اطلاعات علمی خودرا جمع آوری کند. این فضاپیما به مداری از مریخ سفر خواهدنمود که تا حالا هیچ کاوشگری نرفته است. فضاپیما هر ۵۵ ساعت یک دفعه یک دور در اطراف استوای سیاره مریخ را تکمیل خواهدنمود و بر فراز ۲۰ هزار تا ۴۳ هزار کیلومتری از سطح مریخ خواهد بود. این مسیر به کاوشگر این امکان را می دهد که در طول روز مریخی هوا را بررسی کند.
این فضاپیما حالا بعد از یک سفر هفت ماهه برای ورود به سیاره سرخ در ۹ فوریه آماده می شود. این یک مانور پیچیده است که می بایست عملیات مذکور صحیح صورت گیرد و این در حالیست که برای این کار هیچ پشتیبانی از طرف مهندسان ماموریت صورت نمی گیرد.
"سارا الامیری"(Sarah Al Amiri) رئیس هیئت مدیره آژانس فضایی امارات متحده عربی، طی یک رویداد مجازی که یک فوریه برگزار شد: چیزی که ما انتظار داریم انجام صحیح عملیات ۲۷ دقیقه ای است و این یکی از سخت ترین چالش هایی است که کاوشگر انجام خواهد داد.
"ساره الامیری" مهندس۳۳ ساله، مدیر پروژه ای است که کاوشگر امید را به مریخ فرستاده و ۳۴ درصد همکاران آن زنان هستند.
"محمد بن راشد آل مکتوم" نخست وزیر(رئیس مجلس وزیران) و نایب رییس امارات متحده عربی و همین طور حاکم دبی در اطلاعیه ای اظهار داشت: امارات متحده عربی برای نخستین بار در تاریخ، جهان عرب را به مرزهای جدید در فضای عمیق هدایت کرده است. ماموریت فضایی ما پیام امید و اعتماد به جوانان عرب را به همراه دارد.
الامیری طی آن جلسه مجازی اضافه کرد: بااینکه تعداد مبتلایان به ویروس کرونا از زمان پرتاب ماموریت امید افزایش یافته است اما افزایش شیوع این بیماری بهانه ای برای عقب نشینی و نپرداختن به اکتشافات فضایی نیست. پرسنل پشتیبانی این ماموریت که طراحی این ماموریت را بر عهده داشتند کار خودرا مدت ها قبل از همه گیری آغاز نموده بودند و با افزایش شیوع نیز از کار خود دست نکشیدند و به صورت دورکاری به ادامه کار خود پرداختند.
این فضاپیما در پاسخ به سوالات اساسی درباره جو مریخ و از دست دادن گازهای هیدروژن و اکسیژن در فضا در طول یک سال مریخ یا نزدیک به دو سال زمین کمک خواهدنمود.
"عمران شرف"(Omran Sharaf) مدیر پروژه ماموریت امید امارات متحده عربی درباره ورود این ماموریت به سیاره سرخ اظهار داشت: ما بعنوان مهندس و دانشمند بسیار هیجان زده هستیم اما در عین حال بسیار استرس داریم و نگران نیز هستیم.
هم اکنون شش فضاپیما در اطراف مریخ در حال فعالیت هستند که سه مورد از آنها متعلق به آمریکا و دو مورد متعلق به اروپا و دیگری متعلق به هند است حال باید دید آیا امارات متحده عربی می تواند با ماموریت خود تعداد این ماموریت ها را به هفت مورد برساند یا خیر.
در همین حال ماموریت چینی ها که از یک مدارگرد و سطح نورد و سطح نشین نورد تشکیل شده است مقرر است روز چهارشنبه، ۱۰ فوریه وارد مدار مریخ شود. چین با موفقیت ماموریت تیان ون-۱ را در ۲۳ ژوئیه سوار موشک حامل Long-March ۵ Y-۴ از مرکز پرتاب فضایی ونچانگ هاینان چین کرد. اگر همه چیز خوب جلو برود ماموریت تیان ون ۱، چین را بعنوان دومین کشور موفق در فرود بر سطح مریخ تبدیل می کند. امارات و چین هر دو میهمانان تازه مریخ خواهند بود. البته گفتنی است این اولین تلاش چینی ها برای پرتاب ماموریت به مریخ نیست چونکه در سال ۲۰۱۱ زمانی که یک مدارگرد چینی همراه با یک ماموریت روسی پرتاب شد هنگامی که فضاپیما بعد از پرتاب از قزاقستان موفق به خارج شدن از مدار زمین نشد، از بی رفت و در نهایت در جو سوخت.
مریخ نورد یک تنی استقامت که نسبت به مریخ نورد ۲۴۰ کیلوگرمی تیان ون-۱ بزرگتر و پیشرفته تر است بمنظور جستجوی نشانه هایی از حیات میکروسکوپی در مریخ پرتاب شده است.
عملکرد اماراتی ها در صنعت فضایی
امارات سابقه طولانی در پروازهای فضایی ندارد و برای نخستین بار در سال ۲۰۰۹ میلادی در همکاری با یک شرکت کره جنوبی یک ماهواره به فضا ارسال کرد.
نخستین ماهواره ای که در داخل امارات ساخته شد، یک ماهواره "رصد زمین" به نام "خلیف ست"(KhalifaSat) بود که در سال ۲۰۱۸ میلادی به فضا پرتاب شد.
ولی کاوشگر مریخی "امید" نخستین تلاش امارات برای فراتر از زمین است. البته امارات برای انجام این مهم از دانش کشورهای دیگر مانند آمریکا هم بهره برده است. انجام ماموریت "امید" که "ماموریت مریخی امارات" هم نامیده می شود، برای نخستین بار در سال ۲۰۱۴ میلادی بعنوان راهی برای توسعه اقتصادی و فناوری به همگان اعلام گردید.
این ماموریت با چندین قید و بند پیش بینی شد: بااینکه که پروژه برمبنای همکاری ها است، تیم تحقیقاتی باید فضاپیما را می ساختند نه اینکه فقط آنرا بخرند.
بگفته اماراتی ها کل ماموریت ۲۰۰ میلیون دلار برای آنها هزینه برداشته است.
منبع: beedownload.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب