انگلیس یك عنكبوت فضایی به ماه می فرستد

انگلیس یك عنكبوت فضایی به ماه می فرستد

به گزارش بی دانلود کاوشگر و ماه نورد کوچک انگلیس که ˮآساگوموˮ(Asagumo) نام دارد، توسط متخصصان رباتیک شرکت مستقر در لندن معروف به ˮاسپیس بیتˮ(Spacebit) طراحی شده و مقرر است در سال ۲۰۲۱ به کره ماه فرستاده شود.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تلگراف، کاوشگر کوچک "آساگومو" مقرر است تابستان سال جاری با همکاری ناسا به سطح ماه برسد.
این اولین باری است که یک کاوشگر انگلیسی به کره ماه می رود و مهندسان "اسپیس بیت" به جای چرخ در آن از چند پا بهره برده اند تا بتواند به خوبی و بدون مشکل از موانع و دست اندازها عبور کند و از طریق های زیرزمینی معروف به کانال ها یا لوله های گدازه بخزد تا ببیند آیا برای انسان قابل سکونت است یا نه.
حالا خیلی از کارشناسان اعتقاد دارند که لوله های گدازه -محفظه هایی مانند تونل در صخره ها که میلیاردها سال پیش توسط رودخانه های گدازه بوجود آمده است- می توانند سرپناه های طبیعی را برای انسان در کره ماه فراهم نمایند و ازاین رو مکان خوبی جهت راه اندازی نخستین مستعمرات انسانی در ماه هستند.
ماه برای فضانوردان یک محیط خشن است، چونکه دما می تواند در شب ها به بیشتر از منفی ۱۷۰ درجه سانتیگراد برسد و سطح ماه هم توسط اشعه خورشید و شهاب سنگ های کوچک بمباران می شود.
باآنکه بزرگترین لوله های گدازه در زمین تنها به عرض ۱۸ متر می رسند، اما در ماه می توانند چند ۱۰ متر عرض داشته باشند و می توانند مهر و موم شوند و با هوای قابل تنفس توسط انسان پر شوند.
سقف سنگی آنها هم یک محافظ در مقابل تشعشعات مضر است و دمای داخل آن تنها منفی ۲۰ تا منفی ۳۰ درجه سانتیگراد است، ازاین رو می توان آنها را تا حد مطلوبی گرم کرد.
یک تونل کشف شده در منطقه "ماریوس هیلز" حداقل ۱۰۰۰ یارد عرض و طول دارد و می تواند شهرهای کوچکی را در خود جای دهد. کارشناسان می گویند امکان دارد از زمان فعالیت آتشفشانی در ماه، یک شبکه بزرگ زیرزمینی در آن وجود داشته باشد.
"پاولو تاناسیوک" مدیر عامل شرکت "اسپیس بیت" می گوید: طراحی یک ماه نورد دارای پاهای عنکبوتی برای کشف مفید بودن تونل های گدازه برای سکونت بسیار مهم می باشد.
وی ادامه داد: برنامه هایی برای بازگشت به ماه در آینده وجود دارد و ما مجبور خواهیم بود در جای دیگری زندگی نماییم و یک گزینه می تواند این باشد که ورودی تونل های گدازه را مهر و موم کرده و از آن بعنوان پناهگاه استفاده نماییم.
وی افزود: ما معتقدیم که این ماه نورد در بررسی این مورد نقش مهمی ایفا خواهد نمود. این کاوشگر در ماه قدم خواهد زد، ازاین رو می تواند در زمین های ناهموار حرکت نماید و مناطقی را که به صورت معمول نمی توان به آنجا رفت، کاوش کند.
وی می گوید: اگر بخواهید مسافت های طولانی را طی کنید، سوار اتوموبیل خود می شوید، اما اگر بخواهید از چیزی بالا بروید بطور قطع از پاهای خود استفاده می کنید. بنابراین، استفاده از پا به جای چرخ در "آساگومو" برای این نوع کاوش مناسب تر است.
طراحی ماه نوردی که بتواند روی ماه راه برود، دشوار است چونکه سطح آن در یک لایه غلیظ از غبار معروف به "رگولیت" پوشانده شده است که پاهای کاوشگر می تواند در آن فرو رفته و گیر کند. ضمن اینکه همانطور که فضانوردان مأموریت "آپولو" کشف کردند، گرد و غبار سطح ماه، شکاف و فضاهای خالی میان قطعات مختلف را پر می کند و باعث اختلال در کارایی آنها می شود.
"آساگومو" فقط ۳.۹ اینچ (۱۰ سانتی متر) قد دارد، ازاین رو باید بتواند به خوبی روی سطح ماه حرکت نماید، در غیر این صورت غرق می شود. برای حل این مشکل، به چهار پای شبیه به عنکبوت مجهز شده است که حرکت را برای آن آسان کنند.
این کاوشگر همینطور حامل ابزارهایی است که قادر خواهند بود میزان تابش خورشیدی را اندازه گیری کنند و در مأموریت های آینده امکان دارد بتوانند منابع فلزات گرانبها و مواد معدنی را پیشبینی کنند.
همینطور "آساگومو" نخستین کاوشگری خواهد بود که با وای-فای به فرودگر خود متصل می شود، ازاین رو نمی تواند بسیاری از منطقه فرود خود دور شود.
اگر اتصال "آساگومو" با فرودگر خود قطع شود، از فناوری پهپاد داخلی برخوردار می باشد و می کوشد باردیگر به سمت فرودگر پرواز کند.
این مأموریت با هزینه پرتاب فقط سه میلیون پوندی می تواند برای شرکت هایی که به دنبال مکان هایی برای تأمین منابع پرارزش خارج از زمین هستند، جذاب باشد.
"تاناسیوک" می گوید: ما امیدواریم که تونل های گدازه را در نزدیکی محل فرود پیدا نماییم، چونکه به سبب محدودیت وای-فای نمی توانیم خیلی دور برویم و سیستم ما هم دارای یک هوش مصنوعی بسیار پایه است.
وی ادامه داد: اول از همه این یک مأموریت نمایش فناوری است، اما بدیهی است که ما تلاش خواهیم کرد بهترین تلاش خویش را داشته باشیم و مناطق ممکن را بررسی نماییم و شاید بتوانیم چیز جالبی پیدا نماییم. کاربردهای علمی زیادی برای این کاوشگر وجود دارد، چونکه شما می توانید در مورد محیط ماه اطلاعات بیشتری کسب کنید و ما می توانیم در آینده کشف نماییم که کدام مناطق ماه قابل استخراج است.
این کاوشگر مقرر است اواخر تابستان سال جاری با همکاری ناسا و همراه با نخستین مأموریت قمری تجاری سرویس محموله ناسا (CLPS) که قبل از برنامه "آرتمیس" ارسال می شوند، به ماه فرستاده شود.
محل فرود هدف "آساگومو" دره شروتر(Schröter's Valley) در منطقه ای معروف به "اقیانوس طوفان ها" است که مسطح، فاقد دهانه و سنگلاخ و دارای نور فراوان خورشید است.
شرکت "اسپیس بیت" همینطور امیدوار است که در انتهای سال ۲۰۲۱ یک کاوشگر چرخ دار هم به ماه ارسال نماید. در مأموریت های آینده امکان دارد "آساگومو" تا جایی که امکان دارد از کاوشگر چرخ دار سواری بگیرد و وقتی به مناطقی رسیدند که صعب العبور بود، از آن پیاده شود و به تنهایی به مسیر ادامه دهد.
اگر این مأموریت موفقیت آمیز باشد، می تواند برای کشف جهان های دورتر مانند مریخ یا قمرهای دیگر هم به کار گرفته شود.



1399/10/15
00:51:59
0.0 از 5
1385
تگهای خبر: رباتیك , سرویس , سیستم , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود