با تلاش محققان كشور حاصل شد

ساخت دستگاهی برای شمارش لارو میگو با خطای ۵ درصد

ساخت دستگاهی برای شمارش لارو میگو با خطای ۵ درصد

به گزارش بی دانلود به منظور رفع چالش شمارش لارو میگوها به صورت اتوماتیكی و با دقت بالا تعدادی از پژوهشگران یكی از واحدهای فناور مركز رشد دانشگاه هرمزگان دستگاهی را برای شمارش لارو میگوها بر مبنای تقاضای بخش صنعت ارائه كردند كه با استفاده از برچسب زنی با خطای ۵ درصد لارو میگوها را شمارش می كند.


فرزاد نادی، مدیر عامل این واحد فناور در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینکه خیلی از مراکز پرورش میگو، در زمینه شمارش تعداد لاروهای میگو گرفتار چالش هستند، اضافه کرد: شمارش لارم ها همچون فعالیتهایی است که به دفعات بالا در مراکز پرورش میگو انجام می شود، ازاین رو طراحی روشی برای مکانیزه کردن آن به شدت احساس می شد.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون شمارش لاروها به صورت دستی انجام می شود، تصریح کرد: به علت تعداد بسیار زیاد خرید و فروش لاروها عملا شمارش تمام لاروها به صورت دستی غیر امکان دارد، بنابراین در این مراکز لاروها را در کیسه هایی بسته بندی کرده و سه نمونه از بسته ها را بعنوان معیاری برای کل بسته ها شمارش می کنند و بر این اساس تعداد کل لاروها تخمین زده می شود.
نادی با تاکید بر اینکه این روش شمارش دقت بسیار پایینی دارد، افزود: روش های مختلفی مانند استفاده از سنسورها و اشعه ها برای این کار معرفی شده اند ولی به علت اندازه بسیار کوچک لاروها این روش ها کارایی لازم را ندارند.
این محقق از عرضه راهکاری برای شمارش لارو میگو اطلاع داد و با بیان این که در این طرح، از تکنولوژی پردازش تصویر برای حل این مشکل استفاده شده است، توضیح داد: از چالش ها و مشکلات موجود در این روش می توان به نحوه نورپردازی، نحوه تصویرپردازی، حضور لاروها درآب، متحرک بودن لاروها و باریک و کشیده شدن شکل ظاهری لاروها اشاره نمود. در طرح پیشنهادی به منظور غلبه بر این مشکلات، راهکار مناسبی عرضه شده است.
وی با اشاره به اینکه در سیستم شمارش لارو میگو خطای آن کمتر از ۵ درصد است، افزود: در این روش برای غلبه بر نورپردازی از سیستم نورپردازی در کف استفاده کردیم که مشکلات تمرکز نور در یک ناحیه و تفاوت سطح روشنایی در مناطق مختلف تصویر را به صورت کلی حذف کردیم، علاوه برآن به علت نورپردازی در کف سایه لاروها تشکیل نمی گردد.
نادی تصویربرداری این دستگاه را به صورت عکس و فریم هایی از تصاویر دانست که ارتفاع دوربین و ابعاد ظرف در بهترین حالات محاسبه و انتخاب شده است و افزود: هر لاروی که توسط دستگاه شناسایی می شود، دایره ای در پیرامون آن کشیده می شود و با استفاده از تکنیک برچسب زنی مبادرت به شمارش لاروها در هر فریم از تصویر می کند.
این محقق افزود: در این دستگاه با اعمال روش قطعه بندی ابداعی و با استفاده از روش های آماری، نتیجه الگوریتم در خروجی نشان داده می شود.
نادی تصریح کرد: این دستگاه تنها برای شمارش لارو به کار می رود.



1399/06/20
11:21:49
5.0 از 5
2123
تگهای خبر: تكنولوژی , دانشگاه , سنسور , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود