با بررسی كانون های ریزگرد كشور چین اجرایی شد
ارزیابی روش های كنترل فرسایش خاك با راهكارهای زیست فناوری
به گزارش بی دانلود تعدادی از پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیركبیر با بررسی نمونه خاك از ۱۹ كانون مولد گردوغبار واقع در كشور چین، عوامل مؤثر بر فرسایش بادی خاك و كنترل آن با استفاده از روش های زیست فناوری را مورد ارزیابی قرار دادند.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، سید محمد فتاحی دانش آموخته دکترای دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح "مطالعه آزمایشگاهی عوامل مؤثر بر فرسایش بادی خاک و کنترل آن با استفاده از روش های زیست فناوری"، پدیده گردوغبار را یکی از مهمترین تهدیدات زیست محیطی در نواحی خشک و بیابانی جهان دانست و اظهار داشت: از این روی، مطالعه عوامل مؤثر بر فرسایش بادی و راه های کنترل آن بسیار حائز اهمیت می باشد که در دانشگاه صنعتی امیرکبیر عوامل مؤثر بر فرسایش بادی خاک (انتشار گردوغبار) و کنترل آن با استفاده از روش های زیست فناوری را مورد ارزیابی و بررسی قرار دادیم و در این پژوهش تلاش شد تا به منظور شناخت و کنترل بهتر فرسایش بادی، اثر خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و مقاومتی خاکها مطالعه شود و پارامترهای قابل اطمینان در تشخیص فرسایش پذیری خاکها شناسایی شود.
فتاحی افزود: در این راستا نمونه خاک از ۱۹ کانون مولد گردوغبار (واقع در چین) جمع آوری شدند و آزمایش های مختلفی شامل آزمایش های تونل باد و آزمایش های مکانیک و شیمی خاک بر روی آنها انجام گرفت. همینطور به منظور یافتن یک روش مناسب برای کنترل فرسایش بادی و پیشگیری از ایجاد گردوغبار، در پژوهش حاضر بعد از مطالعه خصوصیات صدها گونه میکروارگانیسم مختلف، دو گونه مختلف از میکروارگانیسم ها برای کشت/تلقیح بر روی خاک انتخاب گردید.
مجری طرح با اشاره به اینکه این گونه ها شامل سیانوباکتری ها و باکتری هایی با توانایی رسوب کلسیم کربنات در اکسیداسیون نمک های اسید آلی هستند، تصریح کرد: با به کارگیری یک تونل باد فوق پیشرفته فرسایش پذیری پوسته های حاصل از تلقیح میکروارگانیسم ها بر روی سطح یک ماسه بادی (خاک با فرسایش پذیری بسیار بالا) در حالات مختلف جریان باد بررسی گردید و با ساختمان، ترکیبات، نفوذپذیری و مقاومت پوسته ها مورد مقایسه قرار گرفت.
وی ادامه داد: با عنایت به مطالعات اولیه جامع، تعریف اهداف چندگانه، بهره گیری از تجربیات محققان بین المللی، جذب حامیان مالی خارجی و داخلی، استفاده از ابزار پیشرفته و متناسب با مساله و شبیه سازی نسبتاً واقعی از محیط در تونل باد، این طرح توانست گامی در ارتقاء دانش فنی عوامل موثر بر فرسایش پذیری خاک و کنترل آن بردارد.
این تحقیق با راهنمایی دکتر عباس سروش عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مشاور دکتر نینگ هوانگ و دکتر وولودیمیر ایوانف اجرایی شد.
منبع: beedownload.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب