توسعه تراشه ای نوین برای دستگاه های زیست پزشكی
پژوهشگران ˮدانشگاه پردوˮ(Purdue University) در تلاشند تا از فناوری میكرو تراشه در دستگاه های قابل كاشت و سایر محصولات پوشیدنی مانند ساعات هوشمند برای بهبود عملكرد دستگاه های زیست پزشكی همچون مواردی كه برای نظارت بر مبتلایان به گلوكوم و بیماری های قلبی استفاده می شود، استفاده كنند.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلور، پژوهشگران دانشگاه "پردو" در مطالعه اخیرشان یک تراشه فرستنده فرکانس رادیویی کاملاً قابل کاشت را برای گره های سنسور بی سیم و دستگاه های زیست پزشکی ایجاد کردند.
این تراشه فرستنده کمترین مقدار انرژی را برای هر بیت دیجیتال انتشار یافته تا به امروز مصرف می کند. تراشه فرستنده مذکور با روشی مشابه فناوری ارتباطات در تلفن های همراه و ساعات هوشمند کار می کند، اما فرستنده مذکور از جهتی نیز متفاوت می باشد و آن کوچک بودنش است و میزان مصرف انرژی آن نیز کم است و بدین سبب می توان از آن برای نظارت بر فشار بیماران مبتلا به گلوکوم و بیماران مبتلا به بیماری قلبی استفاده نمود. آب سیاه یا گلوکوم(glaucoma) اصطلاحی برای توصیف گروهی از اختلالات چشمی با علت های متفاوت ولی اثری بالینی و مشترک بر روی چشم و عصب بینایی و وابسته به فشار داخل چشمی است.
"هانسراژ بامرا"(Hansraj Bhamra) محقق این مطالعه اظهار داشت: فرستنده بخشی جدایی ناپذیر از این نوع دستگاه ها است و این مساله سبب تسهیل ارتباط بی سیم بین گره سنسور یا دستگاه زیست پزشکی و یک برنامه تلفن هوشمند می شود. کاربر می تواند بسادگی دستگاه را بوسیله یک برنامه تلفن هوشمند راه اندازی کند و داده های بیوفیزیولوژیکی را در زمان واقعی دریافت کند. فرستنده در این حالت یک نظارت ۲۴ ساعته بر بیماران مبتلا به گلوکوم دارد.
یافته های این مطالعه در مجله "IEEE Transactions on Circuits and Systems II" انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب