رئیس سابق موسسه ژئوفیزیك درگذشت
بی دانلود: دكتر حسین زمردیان نخستین دانش آموخته رشته ژئوفیزیك و رئیس سابق موسسه ژئوفیزیك از دنیا رفت.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا دکتر حسین زمردیان استاد برجسته موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، رئیس سابق مؤسسه ژئوفیزیک (مرداد ۵۴ تا اردیبهشت ۵۶) درگذشت.
حسین زمردیان متولد سال ۱۳۱۵ شیراز است و بعد از طی تحصیلات متوسطه به دانشگاه تهران راه پیدا کرد و در سال ۱۳۳۷ از این دانشگاه فارغ التحصیل شد و در همین سال بعنوان دستیار آموزشگاه مؤسسه ژئوفیزیک تازه تأسیس دانشگاه، تدریس رشته گرافی سنجی را برعهده گرفت.
وی در سال ۱۳۴۳ موفق به ستاندن درجه کارشناسی ارشد در رشته «ژئودزی» شد و در سال ۱۳۴۶ دکترای تخصصی خودرا در همین رشته از دانشگاه فنی مونیخ دریافت کرد.
زمردیان در فاصله سال های ۱۳۴۱ تا ۱۳۴۶ بعنوان دستیار پژوهشی در مؤسسه تحقیقات «ژئودزی» آلمان وابسته به آکادمی علوم استان «باواریا» مشغول به فعالیت شد و در اواخر سال ۱۳۴۶ به ایران بازگشت و از شروع سال تحصیل ۱۳۴۷ با رتبه استادیاری در مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران مشغول به تدریس شد. او طی فعالیت علمی خود در دانشگاه تهران بارها جهت مذاکره و همکاری و بازدید از دانشگاه های مختلف به کشورهای آلمان، فرانسه، آمریکا، پرتغال، روسیه، ژاپن، کویت و هندوستان سفر کرده است.
دکتر زمردیان از اولین دانش آموختگان رشته ژئوفیزیک در ایران است که تحصیلات مقدماتی خودرا زیر نظر اساتید گرانمایه دانشگاه تهران همچون زنده یاد دکتر محمود حسابی، زنده یاد دکتر کشی افشار (بنیانگذار ژئوفیزیک در ایران)، دکتر جناب، دکتر خمسوی و دکتر روشن به انتها برده است و از اولین سال های تأسیس مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، بیش از ۴۰ سال در زمینه آموزش و تحقیقات ژئوفیزیک فعالیت داشته است.
وی را بعنوان موسس دانشگاه هرمزگان، ریاست مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، ریاست کمیته ملی اقیانوس شناسی وابسته به کمیته ملی یونسکو و ریاست انجمن ژئوفیزیک ایران می شناسند و در مسؤولیت های علمی و اجرایی چون مؤسس و اولین رئیس مرکز ملی اقیانوس شناسی تا قبل از بازنشستگی از دانشگاه تهران فعالیت داشته است.
زمردیان مدت ۱۰ سال نیز بعنوان نماینده ایران در کمیسیون بین الدول اقیانوس شناسی یونسکو در پاریس در اجلاس های سالانه و دوسالانه این کمیسیون حضوری فعال داشته است.
حسین زمردیان ۵ جلد کتاب را با عناوین "کاوش ژئوفیزیک"، "ژئوفیزیک کاربردی" (در دوجلد)، "مبانی نجوم"، "اطلس ابرهای دریایی" و "واژه نامه علوم زمین" را تألیف کرد و در سال ۱۳۶۸ جایزه بهترین ترجمه را برای کتاب ژئوفیزیک کاربردی دریافت کرده است.
او همینطور بیش از ۳۰ مقاله علمی در مجلات معتبر داخلی و خارجی و ۲۰ مقاله در کنفرانس های داخلی و خارجی ارائه کرده و در سال ۱۳۵۵ جایزه بهترین مقاله کاربردی دانشگاه تهران را دریافت کرده است. وی همینطور راهنمایی بیش از ۳۰ پایان نامه دانشجویی را در سطوح کارشناسی و کارشناسی ارشد برعهده داشته است و در سال ۱۳۸۱ از طرف آکادمی نفت و گاز قزاقستان به سبب خدمات بهادار ای که در زمینه همکاری ایران با کشورهای حاشیه دریای خزر و توسعه کارهای علمی مربوط به این دریاچه انجام داده بود، به مقام استادی این آکادمی نائل آمد.
دانشگاه تهران طی انتشار پیام تسلیتی برای این استاد فرزانه، به جامعه علمی کشور این ضایعه را تسلیت گفت. در این پیام آمده است:
"انا لله و انا الیه راجعون
خبر درگذشت دکتر حسین زمردیان، استاد برجسته مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و چهره پرافتخار علمی کشور، اندوه و تأسف فراوان به همراه آورد.
یک عمر تلاش خستگی ناپذیر این استاد برجسته در عرصه دانش ژئوفیزیک، تربیت دانشجویان بی شمار، انجام پژوهش های ارزشمند، کارهای اجرایی مهم و اثربخش ملی همچون تأسیس مرکز ملی اقیانوس شناسی و نمایندگی کشور پرافتخار ایران در عرصه های مختلف بین المللی مربوط، میراثی است مزین به علم و اخلاص و تلاش بی وقفه در راه پیشبرد علم و اعتلای نام ایران، که حاصل کارنامه عمر پربرکت این استاد فرهیخته است و بطور قطع نزد خداوند ماجور خواهد بود.
هیأت رئیسه دانشگاه تهران، درگذشت این استاد گرانقدر را به خانواده و بستگان و بازماندگان وی و نیز جامعه علمی و دانشگاهی کشور تسلیت گفته و برای روح بلند این استاد فقید، رحمت و غفران واسعه الهی را طلب می نماید."
خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) فقدان این استاد فرهیخته را به خانواده وی و جامعه علمی و دانشگاهی تسلیت می گوید.
منبع: beedownload.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب