لزوم روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور برای حل چالش های ملی

لزوم روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور برای حل چالش های ملی

به گزارش بی دانلود، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران ضمن اشاره به دستاوردهای نقشه جامع علمی کشور، بر لزوم روزآمدسازی آن برای تطبیق با تحولات سریع علم و فناوری و تمرکز بر حل مسائل ملی تاکید کرد.



به گزارش بی دانلود به نقل از پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، نشست «نقشه جامع علمی کشور، دستاوردها، خلاها و چالش ها» در چارچوب پیش نشست همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی دانش و فناوری، چهارم آذرماه ۱۴۰۳ در محل ایرانداک برگزار گردید. محمد حسن زاده، رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، در این جلسه به بررسی عملکرد و دستاوردهای نقشه جامع علمی کشور و همینطور چالش های موجود پرداخت.
حسن زاده تدوین نقشه جامع علمی کشور را ابتکاری بی سابقه در حوزه علم، فناوری و نوآوری دانست و اظهار داشت: این نقشه برای نخستین بار نگاه همه‌جانبه و سازمان یافته به علم، فناوری و نوآوری در کشور ایجاد کرد و توانست دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و نهادهای مرتبط را در راه واحدی همسو کند.
وی به سه موفقیت مهم نقشه جامع علمی اشاره کرد:
۱. توجه ملی به علم و فناوری بعنوان یک اولویت سازمان یافته.
۲. تقسیم کار ملی برای پیشرفت در حوزه های علم، فناوری و نوآوری.
۳. امکان ارزیابی و سنجش رشد علمی کشور بر مبنای شاخصهای مشخص.

چالش ها و احتیاج به روزآمدسازی

حسن زاده در قسمت دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم روزآمدسازی نقشه جامع علمی کشور، اظهار نمود: علم و فناوری جریانی پویا و متغیر است؛ شاخص هایی که در سالهای ۸۶ تا ۸۹ تدوین شده اند، امروز نیازمند بازبینی هستند. برای نمونه، موضوع هایی چون شرکتهای دانش بنیان و هوش مصنوعی که در سالهای اخیر مورد توجه جهانی قرار گرفته اند، در این نقشه پیشبینی نشده بودند.
وی همینطور انتقاداتی به تکیه بیش از اندازه بر رتبه بندی ها وارد کرد و اظهار داشت: رتبه بندی ها لزوماً نشان دهنده حقیقت نیستند. جایگاه اول در یک منطقه یا جغرافیا تضمین کننده پیشرفت علمی و فناوری نیست. نقشه جامع باید بیشتر بر حل مسائل ملی و تأثیرگذاری علم و فناوری تمرکز کند.

پیشنهادها برای بهبود

رئیس ایرانداک پیشنهاد کرد که در بازبینی نقشه جامع علمی کشور مکانیزم های روزآمدسازی برای تطبیق با تغییرات سریع درنظر گرفته شود، تقسیم کار نهادی شفاف تر و بدون هم پوشانی صورت گیرد و شاخصهای قابل اندازه گیری و مبتنی بر حقیقت تدوین شود.
حسن زاده تاکید کرد: باید به جای تاکید صرف بر کمیت ها، به دستاوردها و اثرات علم و فناوری توجه گردد. همینطور تقویت همکاریهای منطقه ای و بین المللی می تواند آورده های بیشتری برای کشور داشته باشد.
این نشست مقدمه ای برای همایش ملی الگوی حکمرانی تمدنی علم و فناوری بود که توسط شورایعالی انقلاب فرهنگی برگزار می شود و بر نقش اساسی علم و فناوری در حل مسائل کشور و کسب جایگاه بین المللی تاکید دارد.

1403/09/14
10:56:12
0.0 از 5
16
تگهای خبر: دانش بنیان , دانشگاه , فناوری , فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود