ویدئوی سه بعدی ناسا از ایستگاه فضایی دروازه ماه

ویدئوی سه بعدی ناسا از ایستگاه فضایی دروازه ماه

بی دانلود: چشم انداز ناسا از ایستگاه فضایی «دروازه ماه» که به دور ماه می چرخد، در یک ویدیوی سه بعدی جدید جان گرفته است.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، هم اکنون مهندسان مشغول ساخت نخستین اجزای چیزی هستند که در نهایت به ایستگاه فضایی «دروازه ماه»(Lunar Gateway) تبدیل خواهد شد.
به نقل از اسپیس، اگر همه چیز طبق برنامه جلو برود، دروازه ماه به عنوان نخستین ایستگاه فضایی در مدار ماه و نخستین مرکز حمل و نقل قمری عمل خواهدنمود. بااینکه برای سکونت همیشگی در دروازه ماه برنامه ریزی نشده است اما این ایستگاه با هدف خدمت به عنوان پایگاهی برای فضانوردان در ماموریت های «آرتمیس»(Artemis) طی دهه ۲۰۳۰ و بعد از آن ساخته خواهد شد.
دروازه ماه شاید در درجه اول یک پروژه ناسا به نظر برسد اما در حقیقت یک تلاش بین المللی است. اروپا، ژاپن، کانادا و امارات متحده عربی همگی در ساخت این ایستگاه قمری نقش دارند.
در بین کوشش های انجام شده برای ساخت این لابراتوار فضایی باورنکردنی، ناسا یک انیمیشن سه بعدی را از دروازه ماه منتشر نموده است که نشان میدهد ایستگاه با همه ماژول های برنامه ریزی شده فعلی خود به چه شکل خواهد بود.

پایگاه سکونت و تدارکات
در قلب ایستگاه، ماژول «پایگاه سکونت و تدارکات»(HALO) قرار دارد که به شکل استوانه است و به عنوان نیمی از منطقه اصلی سکونت خدمه عمل خواهدنمود.
برخلاف «ایستگاه فضایی بین المللی» که به دور زمین می چرخد، دروازه ماه یک پایگاه دائمی در فضا نخواهد بود. با شروع دومین ماموریت سرنشین دار آرتمیس، فضانوردان از دروازه ماه به عنوان یک مرکز عملیاتی استفاده می کنند که وقتی روی ماه راه نمی روند، روی آن زندگی و کار کنند.
بنابراین، HALO ماژول فرمان و ارتباطات دروازه ماه خواهد بود. ماژول حاوی نرم افزاری است که وقتی که ایستگاه خالی از سکنه باشد، آنرا قادر می سازد تا خودرا راه اندازی کند. همچنین، HALO تعدادی از پروژه های علمی دروازه ماه را در خود جای خواهد داد که همچون آنها می توان به تجهیزات اندازه گیری سطوح تشعشع در داخل ماژول اشاره نمود.
در HALO شاهد حضور بازوی رباتیک «کانادارم ۳»(Canadarm3) خواهیم بود. کانادارم ۳ یک جانشین برای بازوی رباتیک فعلی «آژانس فضایی کانادا» خواهد بود که امروزه به ایستگاه فضایی بین المللی خدمت می کند. هنگامی که کانادارم ۳ نصب شود، می تواند تعمیرات را بطور مستقل انجام دهد.

عنصر قدرت و پیش رانش
در یک طرف ماژول HALO، «عنصر قدرت و پیش رانش»(PPE) قرار دارد که منبع تغذیه اصلی ایستگاه است و برای تولید ۶۰ کیلووات برق، به یک جفت پنل خورشیدی تکیه دارد.
برق تولید شده نه فقط بقیه نیازهای ایستگاه را تامین می کند، بلکه به سیستم نیروی محرکه الکتریکی ایستگاه که میان دو پنل خورشیدی قرار دارد نیز نیرو می دهد. عنصر قدرت و پیش رانش از این برق برای یونیزه کردن گاز زنون استفاده خواهدنمود. دروازه ماه برای حفظ خود در یک مدار بسیار غیر عادی که میان ۳۰۰۰ تا ۷۰ هزار کیلومتر از سطح ماه در نوسان است، به آن سیستم پیش رانش متکی خواهد بود.
نهایتاً HALO و PPE به همراه یکدیگر، هسته اولیه دروازه ماه را تشکیل خواهند داد. اگر همه چیز طبق برنامه جلو برود، آنها بموقع برای ماموریت آرتمیس ۴ که هم اکنون برای پرتاب در سال ۲۰۲۸ برنامه ریزی شده است، به ماه خواهند رسید.

آی-هاب قمری
در آخر دیگر HALO، دومین ماژول استوانه ای قرار دارد که از نظر اندازه شبیه به خود HALO است. این ماژول موسوم به «سکونتگاه بین المللی قمری» یا «آی-هاب قمری»(Lunar I-Hab) که بطور مشترک توسط «آژانس فضایی اروپا» و «آژانس اکتشافات هوافضای ژاپن» تولید شده است، به عنوان دومین ماژول خدمه دروازه ماه و نیمه دوم منطقه خدمه آن عمل خواهدنمود.
آی-هاب قمری محل زندگی و خواب خدمه خواهد بود. چهار خدمه ماموریت آرتمیس بطور مشترک از فضایی استفاده می کنند که به اندازه فضای داخلی یک خودروی کاروان خواهد بود. این ماژول شامل یک غذاخوری، چند تخت خواب و یک قسمت برای ورزش است.
در قسمتی از ماژول آی-هاب، یک قفل هوا نصب شده است که به خدمه امکان می دهد تا برای پیاده روی فضایی از ایستگاه خارج شوند. امارات متحده عربی این هوابند را فراهم خواهدنمود.
برنامه های فعلی از آرتمیس ۴ می خواهند که آی-هاب را در سال ۲۰۲۸ به دروازه ماه برسانند.

ماژول نمای ماه
با بازگشت به ماژول HALO، ماژول «نمای ماه»(Lunar View) را می بینیم که به آن متصل است. ماژول نمای ماه تا همین اواخر به عنوان «سیستم تامین کننده زیرساخت سوخت رسانی و ارتباطات راه دور اروپا»(ESPIRIT) شناخته می شد.
نمای ماه یکی دیگر از ماژول های تولید شده توسط آژانس فضایی اروپا برای دروازه ماه است که در ماموریت های آینده به سه ماژول دیگر خواهد پیوست. این ماژول در برنامه ریزی فعلی، برای ارسال با ماموریت آرتمیس ۵ در نظر گرفته شده که در سال ۲۰۳۰ پرتاب خواهد شد.
ماژول نمای ماه هم کاربردی و هم زیباست. بخش اصلی عملکرد ماژول، افزایش ذخیره سازی اضافی است. ماژول نمای ماه حاوی حجم محموله یک ون کوچک خواهد بود که بدون شک فضای بیشتری را نسبت به ماژول های نسبتا کوچک HALO و آی-هاب دارد. همچنین، این ماژول حاوی سوخت بیشتری نسبت به PPE خواهد بود.
زیبایی ماژول نمای ماه به خاطر داشتن بزرگ ترین پنجره های ایستگاه دروازه ماه است. این ماژول شامل ۶ پنجره است که در اطراف آن قرار دارند. پنجره ها در مقابل زباله های مداری مقاوم هستند و به ساکنان ایستگاه امکان می دهند تا یک نمای خیره کننده را از ماه ببینند.

فضاپیماها
این ویدیو بیش از اینکه فقط طراحی دروازه ماه را نشان دهد، یک نمای اجمالی را از آن چه که ایستگاه ممکنست روزی به عنوان یک مرکز حمل و نقل قمری داشته باشد، به نمایش می گذارد. سه فضاپیما به ایستگاه متصل هستند.
در آخر ماژول آی-هاب، کپسول «اوریون»(Orion) قرار می گیرد که ستون اصلی ماموریت های آرتمیس است و فضانوردان را به زمین یا ایستگاه خواهد برد.
فضاپیمای باری «دیپ اسپیس لجستیکز»(Deep Space Logistics) که به آی-هاب متصل خواهد شد، دارای یک پورت اتصال مخصوص است. هر ماموریت جدید آرتمیس، یکی از تجهیزات و آزمایشات علمی را با خود به دروازه ماه خواهد برد تا فضانوردان در طول حضور روی ماه از آنها بهره گیرند.
در نهایت، «سیستم فرود انسان»(HLS) که به سمت دور HALO و نمای ماه متصل می شود، با شروع ماموریت آرتمیس ۴ فضانوردان را به سطح ماه خواهد رساند.

آزمایش های علمی
دروازه ماه علاوه بر فضانوردان، محموله های علمی را نیز در خود جای خواهد داد. هر ماموریت جدید آرتمیس، مجموعه ای از آزمایش ها را به همراه خواهد داشت. ویدئوی ناسا دو نفر را نشان میدهد که مقرر است در نمای بیرونی ایستگاه پرواز کنند.
«آرایه سنسورهای تابشی اروپا»(ERSA) که توسط آژانس فضایی اروپا ارائه شده است و در کنار PPE آویزان می شود، مجموعه ای از تجهیزات را برای اندازه گیری تشعشعات فضایی فراتر از میدان مغناطیسی زمین شامل می شود. در حقیقت، زندگی ERSA حتی قبل از پیوستن به دروازه قمری شروع می شود برای اینکه تابشی را که PPE هنگام عبور از «کمربند وان آلن»(Van Allen belt) تجربه می کند، اندازه گیری خواهدنمود.
«مجموعه آزمایش های محیطی و اندازه گیری تشعشعات هلیوفیزیک ناسا»(HERMES) نیز به HALO متصل است که ذرات دنباله مغناطیسی زمین را بررسی می کند.
این آزمایش ها مطمئنا اطلاعاتی را درباره ی محیط پرانرژی منظومه شمسی به ما ارائه خواهند داد اما آژانس های فضایی و دانشمندان امیدوارند که بتوانند از اطلاعات آنها بمنظور آماده سازی بهتر فضانوردان برای ماموریت های بسیار طولانی تر در آینده مانند سفرهای سرنشین دار به مریخ بهره گیرند.



منبع:

1403/04/17
12:17:14
0.0 از 5
281
تگهای خبر: ارتباطات , پروژه , تولید , ذخیره سازی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود