رئیس سازمان فضایی در گفت وگو با بی دانلود تاكید كرد

رییس جمهور آینده باید صنعت فضایی را رونق دهد تا اتفاقات بهتری در دولت چهاردهم رقم بخورد

رییس جمهور آینده باید صنعت فضایی را رونق دهد تا اتفاقات بهتری در دولت چهاردهم رقم بخورد

به گزارش بی دانلود، رییس سازمان فضایی ایران توفیقات 3 سال اخیر کشور در عرصه صنعت فضایی را مرهون پیگیری های رییس جمهور شهید دانست و اظهار داشت: فناوری فضایی و سایر حوزه های فناوری در کشور نیاز به توجه دارند و دولت آینده با پیگیری هایی که دارد، می تواند زمینه شتاب توسعه فناوری ها را فراهم آورد.


دکتر حسن سالاریه در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: در صنعت فضایی در ۳ سال قبل ۱۲ پرتاب فضایی شامل ۱۰ پرتاب بومی و دو پرتاب بین المللی داشته ایم، اظهار داشت: این دستاورد در قیاس با ادوار ۱۰ سال قبل رکوردی شمرده می شود، ضمن آنکه پروژه های مختلفی با بخش خصوصی داشتیم.
وی ادامه داد: حدود نزدیک به یک هزار میلیارد تومان همکاری با بخش خصوصی داشتیم که در تاریخ صنعت فضایی کشور بی نظیر است و در سایه این همکاری، کارهای خوبی در صنعتی فضایی بخش خصوصی اجرائی شد.
سالاریه، پروژه باریک باند شهید سلیمانی و خرید ماهواره های بومی سنجی را از دیگر دستاوردهای کشور در عرصه فضایی بخش خصوصی نام برد و تصریح کرد: زیر ساخت های گوناگون فضایی مانند ایستگاه فضایی چابهار نیز در کشور توسعه یافته که در کشور و منطقه یکتا است.
رییس سازمان فضایی اشاره کرد: اینها حاصل تلاش یک دولت پرکار و پرانرژی است که شبانه روز درحال کار است و طبیعتا این امر در گرو انتخاب مردم است و مردم با شرکت در انتخابات، رییس جمهوری را انتخاب کنند که بتواند این شتاب را بیشتر کند و توقفی در این صنعت ایجاد نکند.
سالاریه افزود: رئیس جمهور آینده باید به صنعت فضایی رونق دهد تا اتفاقات بهتری در دولت چهاردهم رقم بخورد.
وی با اعلان اینکه فناوری فضایی نمونه ای از توسعه فناوری در کشور است، اشاره کرد: سایر حوزه های فناوری در کشور نیازمند توجه ویژه هستند و دولت می تواند با نگاه و پیگیری هایی که دارد، شتاب حوزه های فناورانه و حوزه های اقتصادی و زیر ساختی دیگر را رونق دهد و کیفیت زندگی را در بین آحاد مردم ارتقاء بخشد.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، با اهمیت ترین اقدام دولت سیزدهم پس از حمایت و پشتیبانی از توسعه فناوری های فضایی، برگزاری جلسات شورای عالی فضایی بوده است.
اولین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سیدابراهیم رئیسی، رییس جمهور روز جمعه، ۵ آذر ۱۴۰۰ اجرا شد. «شورای عالی فضایی» که برای سیاستگذاری استفاده از فناوری های فضایی و ایجاد هماهنگی های لازم میان تمام دستگاه های ذی ربط تشکیل شده، باید برمبنای مصوبه هیات وزیران، حداقل ۲ بار در سال به ریاست رییس جمهور تشکیل گردد، اما در قریب به ۱۷سال از زمان ایجاد شورای عالی فضایی، تشکیل جلسات روند نامنظمی را پی گرفت، بطوریکه این شورا به مدت ۱۱ سال تشکیل جلسه نداد.
با از سرگیری برگزاری جلسات این شورا، اولویت های راهبردی این حوزه نظیر تثبیت توانمندی دستیابی به مدار لئو، دستیابی اولیه به مدار ۳۶ هزارکیلومتری، راه اندازی مرکز تجمیع و آزمون ماهواره ها و ماهواره برها و راه اندازی فاز اول پایگاه پرتاب فضایی چابهار با هماهنگی حداکثری تمامی بازیگران حوزه فضایی در دستور کار قرار گرفت.
دومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم به ریاست حجت الاسلام رئیسی و با حضور اعضای حقیقی و حقوقی این شورا، در روز ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ انجام شد.
در برگزاری جلسات شورای عالی فضایی اهداف دولت و گام هایی که برای تحقق آنها باید برداشته می شد، مشخص شد که به این شرح است:
پرتاب ماهواره ققنوس با ماهواره بر سیمرغ، آزمون موفق حمل و جدایش همزمان ۳ ماهواره (دی ۱۴۰۰)، سامانه آفاق برای پایش آنلاین گردوغبار و آلودگی هوا با بهره گیری از تصاویر ماهواره ای (بهمن ۱۴۰۰)، تحویل سه سامانه کاربردی پایش ماهواره ای به نهادهای بهره بردار، تزریق مداری موفق ماهواره نور ۲ توسط ماهواره بر قاصد (اسفند ۱۴۰۰)، پرتاب نمونه کیفی ماهواره ناهید ۱ با ماهواره بر ذوالجناح (خرداد ۱۴۰۱)، پرتاب ماهواره خیام با ماهواره بر سایوز (مرداد ۱۴۰۱)، شروع عملیات عمرانی پایگاه فضایی چابهار؛ بزرگ ترین پایگاه پرتاب ماهواره غرب آسیا (شهریور ۱۴۰۱)، افتتاح مرکز کنترل و عملیات ماهواره های سنجش از دور، پرتاب موفق زیرمداری بلوک انتقال مداری سامان (مهر ۱۴۰۱)، اتمام طراحی و ساخت نمونه کیفی کپسول زیستی، تثبیت عملکرد بهینه و اتمام پروسه کالیبراسیون ماهواره خیام، دستیابی کشور به تصاویر رنگی ماهواره ای با قدرت تفکیک یک متر برای اولین بار در کشور (آبان ۱۴۰۱)، آزمون موفقیت آمیز زیرمداری ماهواره بر قائم ۱۰۰، امضای تفاهم نامه همکاری مشترک با آژانس فضایی روسیه، ثبت ماهواره خیام در سازمان ملل متحد (آذر ۱۴۰۱)، تکمیل نمونه پروازی ماهواره سنجشی طلوع ۳، تکمیل نمونه کیفی ماهواره مخابراتی ناهید ۲، تکمیل ماهواره GTO، تکمیل سه سامانه کاربردی پایش ماهواره ای محصولات راهبردی، برگزاری دومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم و تصویب و ابلاغ برنامه ۱۰ساله صنعت فضایی کشور (دی ۱۴۰۱).
سومین جلسه شورای عالی فضایی در دولت سیزدهم روز سه شنبه ۲۲ خرداد به ریاست دکتر محمد مخبر، سرپرست ریاست جمهوری و با حضور اعضای حقیقی و حقوقی این شورا در سالن شهید بهشتی نهاد ریاست جمهوری اجرا شد. در این نشست حسن سالاریه دبیر شورای عالی فضایی ضمن مرور مصوبات جلسات قبلی، گزارشی از روند اقدامات اجرائی و کارهای انجام شده برای تحقق این مصوبات ارائه و برنامه های تدوین شده بخش فضایی در سال ۱۴۰۳ را تشریح نمود.
بنا بر این گزارش موضوعات دستور کار جلسه، برنامه های آینده صنعت فضایی کشور، توانمندی ها و شتاب بخشی به روند توسعه این صنعت در کشور مورد بررسی اعضای حاضر در جلسه قرار گرفت.
همچنین پیشنهاد نامگذاری پایگاه ملی پرتاب های فضایی (چابهار) به نام شهید جمهور، «آیت الله رئیسی»، به پاس زحمات و حمایت های بی دریغ ایشان برای شکوفایی صنعت فضایی مورد توافق کلیه اعضا قرار گرفت.




منبع:

1403/03/29
08:22:46
0.0 از 5
205
تگهای خبر: پروژه , طراحی , فناوری , كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود