جراحی ربات سونی روی یک دانه ذرت با دقت تعجب آور

جراحی ربات سونی روی یک دانه ذرت با دقت تعجب آور

به گزارش بی دانلود، شرکت سونی ویدیویی را منتشر نموده که در آن ربات جراح جدید این شرکت مشغول انجام یک جراحی فوق دقیق روی یک دانه ذرت است.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، در این ویدئو، یک ربات جراح را می بینیم که با ظرافت هرچه تمام تر، ابتدا یک برش روی دانه ذرت بوجود آورده و سپس آن برش را با بخیه می دوزد. این نخستین دستگاه در نوع خود است که به صورت خودکار می تواند ابزارهای مختلف خویش را تغییر دهد.
به نقل از نیواطلس، معرفی چنین ابزاری می تواند یک انقلاب بزرگ در زمینه جراحی های بسیار دقیق مثل جراحی های فوق میکروسکوپی(Supermicrosurgery) باشد. در این نوع جراحی ها، متخصصان بر روی عروق خونی و اعصاب بسیار کوچک با قطرهای بسیار کمتر از ۱ میلی متر(۰، ۰۴ اینچ) کار می کنند. مشخصاً برای انجام چنین جراحی هایی به وجود دستانی فوق العاده ثابت و بدون لرزش نیاز است. هم اکنون جراحان در اکثر موارد برای انجام آن از میکروسکوپ استفاده می نمایند و با وجود پیشرفت های متعدد، استفاده از ربات های دارای اپراتور و غیر هوشمند به جز محصولات چند شرکت مثل Intuitive Surgical و Stryker چندان رواج پیدا نکرده است.
البته برتری سونی در ساخت دوربین و نمایشگر این ابزار، سبب شده است این شرکت از رقبای خود پیشی بگیرد. نمونه آزمایشی این محصول به چند حسگر حساس به فشار مجهز است که در دستان جراح یا اپراتور قرار می گیرد و می تواند با نرخ تأخیر بسیار اندک، حرکات او را به بازوهای مکانیکی انتقال دهد. تصویر موضع تحت جراحی هم با کمک یک سیستم تصویربرداری استریوسکوپ سه بعدی با رزولوشن ۴K به جراح منتقل می شود. بعلاوه، جراح به کمک نمایشگرهای OLED طراحی شده در چارچوب یک هدست حقیقت مجازی، تصویر دریافتی از موضع جراحی را به وضوح مشاهده خواهد نمود.
به قول سونی، این ربات جراح می تواند حرکات مختلف را از یکدیگر متمایز کند. برای مثال هنگام بخیه زدن روی رگ های بسیار نازک، ربات به حالت دقیق منتقل می شود ولی مثلا هنگام کشیدن نخ بخیه، میزان دقت آن کمتر می شود. همانطور که اشاره شد، دیگر خصوصیت مهم این ربات، جابجایی سریع بین ابزارهای مختلف جراحی است که می تواند در کمتر از ۱۰ ثانیه صورت می گیرد.
قابل ذکر است که آزمون های بالینی ربات جراح سونی سال جاری در دانشگاه علوم پزشکی Achi ژاپن انجام شد. در جریان این آزمایش ها، این ربات توانست پیوند بین دو رگ(آناستوموز عروقی) با قطر حدودی ۰/۶ میلی متر را در نمونه حیوانی برقرار کند. گفته می شود که روند تحقیق و توسعه روی این ربات همچنان ادامه دارد.


1403/02/29
09:51:25
0.0 از 5
508
تگهای خبر: دانشگاه , سیستم , طراحی , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود