دستیابی به حالت های کوانتومی در دمای اتاق برای نخستین بار
به گزارش بی دانلود، دانشمندان برای اولین بار با استفاده از نور لیزر موفق به دستیابی به حالت های کوانتومی در دمای اتاق شدند.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، یک تیم جهانی از پژوهشگران یک پیشرفت کوانتومی را نشان داده اند که می تواند محاسبات و زیرساخت های داده فعلی را تغییر دهد.
به نقل از آی ای، این تیم از نور برای القای رفتار کوانتومی در دمای اتاق بهره برد و یک ماده غیر مغناطیسی را مغناطیسی کرد.
ذرات در سطح کوانتومی از قوانین کلاسیک فیزیک سرپیچی می کنند و می توانند رفتار مغناطیسی یا ابررسانایی را نشان دهند. پژوهشگران ذرات کوانتومی را مورد مطالعه قرار داده اند تا بتوانند رفتار آنها را در مواد دیگر تکرار کنند.
مغناطیس ذاتاً یک مبحث متعلق به مکانیک کوانتومی است و با درک این موضوع، توانایی ما برای گشودن این دنیا به صورت فزاینده ای افزایش پیدا کرده است. فناوری کوانتومی تقریبا با سرعت نور بر بعضی از مرتبط ترین صنایع در جهان ما تاثیر می گذارد و به نظر می آید نور، کلید آنرا در اختیار دارد.
تبدیل یک ماده غیر مغناطیسی به مغناطیسی
این تیم تحقیقاتی با استفاده از نور لیزر با شدت و فرکانس خاص، یک سنگ قیمتی معروف به تیتانت استرانسیوم(strontium titanate) را با موفقیت مغناطیسی کردند.
این تیم با انجام این کار به نخستین گروه در جهان تبدیل گشته است که توانایی نور لیزر را برای القای مغناطیس در یک ماده غیر مغناطیسی در دمای اتاق به صورت تجربی نشان داده است.
قابل ذکر است که آزمایش های کوانتومی با این ماهیت تابحال فقط در شرایط بسیار سرد و در لابراتوار ها انجام شده بودند.
در حالیکه یک فیزیکدان در مارس 2023 ادعا کرد که یک ابررسانا را کشف کرده است که می تواند در دمای اتاق کار کند، در نهایت به تازگی مشخص شد که یافته های وی دستکاری شده و مجله نیچر دو مقاله تحقیقاتی او را مرجوع کرد.
استفانو بونتی سرپرست تحقیقات در دانشگاه استکهلم و کا فوسکاری ونیز ایتالیا توضیح داد: نوآوری در این روش در مفهوم اجازه دادن به نور در حرکت دادن اتم ها و الکترون های موجود در این ماده در حرکتی دایره ای نهفته است، ازاین رو جریان هایی تولید می کند که آنرا مانند آهنربای یخچال مغناطیسی می کند.
این تیم توانست این کار را با توسعه یک نور قطبی شده دایره ای جدید که اتم های تیتانیوم را تحریک می کند و جریان تولید می کند، انجام دهد.
تازه ابتدای راه است
این تیم نه تنها یک ماده غیر مغناطیسی را مغناطیسی کرد، بلکه نشان داد که به رویکرد کارآمدی دست یافته است. رویکرد آنها حالا می تواند برای سایر عایق ها اعمال شود و احتیاج به استفاده از فلزات برای خواص مغناطیسی آنها را می کاهد.
بونتی می گوید این راهکار در درازمدت، کاربردهای کاملا جدیدی را به روی جامعه باز می کند.
پروفسور الکساندر بالاتسکی استاد فیزیک در مؤسسه فیزیک نظری نوردیک(NORDITA) می گوید: این کار منجر به ایجاد سوئیچ های مغناطیسی فوق العاده سریع می شود که می توانند برای انتقال سریع تر اطلاعات و ذخیره سازی بسیار بهتر داده ها و همینطور برای کامپیوتر هایی که به صورت قابل توجهی سریع تر و کارآمدتر هستند، استفاده گردد.
نور با توانایی دستکاری مواد در سطح کوانتومی و در دمای اتاق، اخیرا فصل جدیدی را در فناوری کوانتومی باز کرده است.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature انتشار یافته است.
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب