مؤسسه ISC اعلام كرد؛

صعود ۳۵پله ای رتبه تولید علم ایران در سالهای بعد از انقلاب اسلامی

صعود ۳۵پله ای رتبه تولید علم ایران در سالهای بعد از انقلاب اسلامی

به گزارش بی دانلود، رئیس مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: صعود ۳۵ پله ای رتبه تولید علم ایران در سالهای بعد از انقلاب اسلامی نشان داده است تولیدات علمی افزایش چند برابری داشته است.


به گزارش بی دانلود به نقل از مؤسسه استنادی و پایش علم و فناوری جهان اسلام (ISC)، دکتر سید احمد فاضل زاده رئیس مؤسسه ISC اظهار داشت: امروز در چهل و پنجمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران قرار داریم و با نگاهی به گذشته میتوان برکات این انقلاب عظیم اسلامی را در کشور مشاهده کرد. وی اظهار داشت: این خیزش اسلامی دستاوردهای فراوانی برای ملت بزرگ ایران به ارمغان آورده است که همچون آنها پیشرفت های بزرگ علمی و فناوری در زمینه های مختلف همچون «علم»، «سلامت و بهداشت»، «امنیت»، «اقتصاد»، «صنعت» و «قانون گذاری» و … بوده است. فاضل زاده اظهار داشت: همانگونه که رهبر معظم انقلاب بارها در بیاناتشان تاکید داشته اند، دانش و علم، به یک ملّت و به یک کشور اقتدار و قدرت می دهد، و انقلاب و حرکت عظیم انقلابی کشور و حاکمیّت تفکّر انقلابی و اسلامی بود که کشور را حرکت داد و پیش برد و سبب شد امروز جمهوری اسلامی ایران با ۳۵ پله صعود از رتبه ۵۲ در شروع پیروزی انقلاب به رتبه ۱۷ در تولید علم برسد. همینطور تولید علم ایران حالا نسبت به اول انقلاب اسلامی ایران بیشتر از ۱۵۰ برابر شده است. وی ادامه داد: روند تولید علم ایران در سال های بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی در پایگاه معتبر بین المللی وب آو ساینس نشان داده است در بیست سال اول انقلاب، میزان تولید علم ایران درحال افزایش بوده است به صورتی که سهم ایران در سال ۱۹۸۰، ۰۴/۰ (چهار صدم) درصد بوده و در سال ۱۹۹۹ به ۱/۰( یک صدم) رسیده است. در نمودار ۱، تعداد مقالات جمهوری اسلامی ایران در پایگاه وب آوساینس در بیست سال اول انقلاب اسلامی نشان داده شده است. رئیس مؤسسه ISC افزود: همینطور بررسی تولید علم توسط پژوهشگران جمهوری اسلامی ایران در طول ۲۰ سال گذشته هم نشان داد، میزان تولید علم همچنان در حال افزایش است. بگونه ای که در سال ۲۰۰۳، سهم تولید علم کشور در دنیا در حدود ۲۷/۰ درصد بوده است و در سال ۲۰۲۲، به ۹۳/۱ (یک و نود و سه صدم) درصد رسیده است. وی اظهار داشت: در این بازه بیست ساله شاهد رشدی قریب به ۱۶ برابری در تولیدات علمی کشور و ارتقا جایگاه ۲۳ پله ای در تولید علم هستیم. نمودار ۲، تعداد مقالات کشور جمهوری اسلامی ایران در پایگاه وب آو ساینس در خلال بیست سال گذشته (۲۰۲۳-۲۰۰۳) را نشان داده است.
نمودار ۱. تعداد مقالات جمهوری اسلامی ایران در پایگاه وب آوساینس در بیست سال اول انقلاب اسلامی

نمودار ۲. تعداد مقالات جمهوری اسلامی ایران در پایگاه وب آوساینس در خلال بیست سال گذشته (۲۰۲۲-۲۰۰۳)

جدول ۱. رتبه تولید علم کشور جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان
تعداد مقالات کشور ایران در حوزه های موضوعی مختلف رئیس موسسه ISC اظهار داشت: در تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۲ بر مبنای حوزه های موضوعی کلان که شامل ۶ حوزه موضوعی است، بیشترین سهم را حوزه های موضوعی «علوم طبیعی» و «مهندسی و فناوری» داشته اند که به ترتیب ۳۷.۷۴ درصد و ۳۰.۶۱ درصد از کل انتشارات ایران را شامل می شوند. کمترین سهم را حوزه هنر و علوم انسانی با ۰.۰۸۰ درصد داشته است. نمودار ۳ سهم حوزه های موضوعی را نشان داده است.
نمودار ۳. تعداد مقالات کشور ایران در حوزه های موضوعی مختلف (۲۰۲۲-۲۰۰۳)
افزایش چند برابری تولیدات در حوزه های موضوعی در سالهای بعد از انقلاب اسلامی فاضل زاده اظهار داشت: در جدول ۲ تعداد تولیدات علمی در سال اول پیروزی انقلاب اسلامی (۱۹۸۰) و هم در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۲۲ بر مبنای حوزه های موضوعی نشان داده شده است. همان گونه که قابل مشاهده می باشد، تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران در تمام حوزه های موضوعی افزایش داشته است.
جدول ۲. میزان تولیدات علم کشور جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان بر مبنای حوزه های موضوعی
وی تصریح کرد: نسبت افزایش تولیدات علمی در حوزه های موضوعی مختلف از اول انقلاب اسلامی تابحال در جدول ۳ قابل مشاهده می باشد. حوزه موضوعی «علوم بهداشتی و پزشکی» با افزایش ۲۷۹ برابری، بیشترین رشد تولید علم را نسبت به حوزه های موضوعی دیگر داشته است و حوزه موضوعی «علوم کشاورزی و دامپزشکی» با افزایش ۸۴ برابری در بین حوزه های موضوعی دیگر کمترین رشد را داشته است.
جدول ۳. نسبت افزایش تولیدات علمی در حوزه های موضوعی مختلف از اول انقلاب اسلامی تاکنون
رئیس موسسه ISC اظهار داشت: در بیست سال گذشته، حوزه موضوعی «هنر و علوم انسانی» با افزایش ۶۸ برابری بیشترین رشد را به خود مختص کرده است. جدول ۴ افزایش تولیدات علمی را در حوزه های موضوعی طی بیست سال گذشته (۲۰۲۲-۲۰۰۳)، نشان داده است.
جدول ۴. نسبت افزایش تولیدات علمی در حوزه های موضوعی طی بیست سال گذشته (۲۰۲۲-۲۰۰۳)
وی تصریح کرد: جدول ۵ رتبه تولید علم کشور جمهوری اسلامی ایران را در میان کشورهای جهان بر مبنای حوزه های موضوعی در سالهای ۱۹۸۰، ۲۰۰۳ و ۲۰۲۲ نشان داده است. بهترین رتبه ایران در حوزه موضوعی «مهندسی و فناوری»، و «علوم کشاورزی و دامپزشکی» با رتبه ۱۳ و ۱۶ در میان کشورهای جهان بوده است.
جدول ۵. رتبه تولید علم کشور جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان بر مبنای حوزه های موضوعی
فاضل زاده اضافه کرد: تعداد استنادات کشور جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان بر مبنای حوزه های موضوعی در سال های ۱۹۸۰، ۲۰۰۳ و ۲۰۲۲ در پایگاه وب آو ساینس در جدول ۶ قابل مشاهده می باشد. حوزه موضوعی «علوم طبیعی» و «مهندسی و فناوری» بیشترین تعداد استناد را به خود مختص کرده است. همینطور شاخص هرش (H-Index) جمهوری اسلامی ایران برابر ۴۶۵ است.
جدول ۶. تعداد استنادات کشور جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان بر مبنای حوزه های موضوعی
وی ادامه داد: جدول ۷ رتبه استنادی کشور جمهوری اسلامی ایران را در میان کشورهای جهان بر مبنای حوزه های موضوعی در سالهای ۱۹۸۰، ۲۰۰۳ و ۲۰۲۲ نشان داده است. بهترین رتبه ایران در حوزه موضوعی «مهندسی و فناوری»، «هنر و علوم انسانی» با رتبه ۱۲ و «علوم کشاورزی و دامپزشکی» با رتبه ۱۳ در میان کشورهای جهان بوده است.
جدول ۷. رتبه استنادی کشور جمهوری اسلامی ایران در میان کشورهای جهان بر مبنای حوزه های موضوعی



منبع:

1402/11/23
09:50:12
0.0 از 5
443
تگهای خبر: تولید , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود