رئیس جمهور:

دنیا مدیون تمدن اسلامی است

دنیا مدیون تمدن اسلامی است

بی دانلود: به گزارش بی دانلود، رئیس جمهور اظهار داشت: آغاز رسالت پیامبر آغاز تمدن اسلامی بود و دنیا مدیون این تمدن است.



به گزارش بی دانلود به نقل از مهر، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی شامگاه جمعه در آئین افتتاحیه پنجمین دوره اعطای جایزه ملی مصطفی (ص) ضمن تبریک هفته وحدت و هفته دفاع مقدس عنوان کرد: به شهدای بزرگوار بخصوص ۲۴ هزار شهید استان اصفهان ادای احترام می نماییم و برای ایثارگران عافیت را مسئلت داریم.
وی اضافه کرد: این نشست در پرتو نام محمد (ص) تشکیل شده و برای تجلیل و تکریم از مقام علم و دانش تلاش می کند، وجود مقدس پیامبر (ص) تسلط علمی و دانشی دارد بر همه و مقام وجود پیامبر برترین و بالاترین مقام است.
رئیس جمهور افزود: پیامبر بعنوان عالم ترین اهل عالم به خوبی تعریف علم و دانش را بیان کرده و در یک بیان نورانی می فرمایند علم در سه چیز، یک در اندیشه ها و باورهای الهی، دو در اخلاق فاضله و کریمه و سه در بایدها و نبایدها و سبک زندگی انسان سالک الی الله است.
وی اظهار داشت: علم نافع باید برای نجات انسان و باز کردن گره ها به کار آید و با همه ظرفیتی که انسان دارد بتواند فرمول ها را کشف و بهترین چیزی که انسان را به مقصد و مقصود برساند.
حجت الاسلام رئیسی اضافه کرد: در دانشگاه های و مراکز علمی ما همه به دنبال پیشرفت و سعادت برای بشر هستند و تفاوتی بین زمین شناسی، پزشکی و… وجود ندارد. اگر علم برای کسب ثروت و استعمار و استثمار باشد ابزار نابودی انسان را نابود می کند.
وی اظهار داشت: امروز بعضی از دانشمندان دارای فرمول های علمی به جای نجات انسان برای نابودی انسان ها اقدام می کنند، در این حوزه دانش هسته ای در بعضی از کشورها توسط دانشمندان غیر الهی عامل نابودی بشر هستند.
رئیس جمهور اضافه کرد: در تاریخ اسلام می بینیم با آغاز رسالت پیامبر تمدن اسلامی رقم خورد و این حرکت علمی از ابتدا جهشی را در جهان اسلام به وجود آورد تا جایی که این حرکت به جهشی تبدیل شد که در قرن سوم و چهارم اتفاق افتاد، شرایط را تغییر داد و تمدن از آنجا شروع شد و دنیا مدیون تمدن اسلامی است.
وی در ادامه ضمن اشاره به رویداد بزرگ جایزه مصطفی (ص) اظهار داشت: جوایز این رویداد جهانی با نگاه برآن است که علمی باشد که اصالت داشته باشد و رفاه بشریت و سعادت و آینده انسان و تمدن نوین اسلامی را رقم بزند.
جایزه مصطفی (ص) شایسته چهره های برتر در حوزه علم و فناوری است
رئیس جمهور با تکیه بر این که جایزه مصطفی (ص) شایسته چهره های برتر در حوزه علم و فناوری است، خاطرنشان کرد: دانشمندان دریافت کننده این جایزه این رسالت را به عهده دارند که در جهان علم و نوآوری حرکتی نو و ابتکاری و خلاقانه و در جهت گسترش علم داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه این نگاه می تواند انسان ساز، جامعه ساز و تمدن ساز باشد، اظهار داشت: نگاه به علم اینست که در خدمت انسان و رشد و تعالی انسان و رساندن او به اهداف خلقت و هدف از بعثت و جایگاه والای انسانی باشد.
حجت الاسلام رئیسی با اشاره به اینکه در نظام جمهوری اسلامی نگاه به فناوری و تاکید رهبر به مراکز علمی و صنعتی آن است، اضافه کرد: باید تلاش دانش بنیان و دانایی ضمیمه توانایی باشد تا محصول نوآور به منظور زندگی انسان معاصر تولید شود.
وی با تکیه بر این که آن چه غرب را از جمهوری اسلامی نگران کرده اینست که یک تمدن رقیب مقابل تمدن ادعایی آنها شکل بگیرد، اضافه کرد: این امر اسلام هراسی را به دنبال داشت چون مسلمانان دارای پیشینه قوی هستند که اگر به خود آیند می توانند مثل خوارزمی در حوزه علم و دانش و در حوزه علوم پزشکی ابن سینا بعنوان پدر علم پزشکی کتاب قانون بوعلی مبنای علم پزشکی است، بدرخشند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در عصر کنونی هم دانشمندانی همچون مرحوم کاظمی آشتیانی رؤیای فرزندآوری را محقق کرد و ناباروری ها با حرکت علمی به امید تبدیل کرد، افزود: هم اکنون به اسم ارتباطات فناورانه قدرت دانشمندان مسلمان علم نافع را رقم زده که تفکر آنها برای نجات انسان معاصر است.
جایزه مصطفی باید شامل همه علوم و فنون باشد
وی با اشاره به اینکه پیشنهادم به نشست علمی که فرهیختگان از جهان اسلام در آن حضور دارند اینست که این نشست ها را محترم بشمارند و در غنا بخشیدن به آنها کمک کنند، اظهار داشت: جایزه مصطفی باید شامل همه علوم و فنون باشد و حتی علوم انسانی هم مشمول این جایزه شوند، چون در این عرصه گامهای بلندی به برکت انقلاب برداشته شده است.
وی با اشاره به اینکه تحقیقات پژوهشگران فقط اضافه کردن یک تحقیق به تحقیقات کتابخانه ای نیست و می تواند با پیاده سازی این طرح ها به زندگی انسان ها کمک نماید، افزود: امروز جوامع بشری احتیاج به علم نافع دارد؛ علمی که ظلمت و فساد را کنار بزند و به زندگی انسان نور هویت و هدایت ببخشد تا انسان های در جوامع امروزی احساس بی هویتی و پوچی نکند و بداند خلق انسان فلسفه داشته است.

1402/07/10
15:21:14
0.0 از 5
410
تگهای خبر: ارتباطات , تولید , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود