لزوم ارزیابی زیست محیطی پیش از استخراج معادن در آب های کم عمق
به گزارش بی دانلود، دانشمندان می گویند استخراج معادن در آب های کم عمق پیش از آنکه سالم و پایدار اعلام گردد، نیازمند ارزیابی های زیست محیطی جدی است.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از تارنمای اخبار علمی ساینس دیلی، طرح های حفاری آب های کم عمق در نامیبیا و اندونزی در دست انجام است. چنین طرح هایی در مکزیک، نیوزیلند و سوئد هم پیشنهاد شده است، اما آثار این طرح ها به صورت کامل بررسی نشده است.
این درحالی است که استخراج معادن در اعماق کمتر از ۲۰۰ متر، در مقایسه با معدن کاری زمینی کمتر مخرب به حساب می آید و از استخراج در آب های عمیق کم خطرتر شناخته شده است، اما نویسندگان این مطالعه این ادعا را مورد تردید قرار دادند.
این نویسندگان می نویسند: ارزیابی های معتبر ادعای کاهش اثرات زیست محیطی معدن کاری در آب های کم عمق را تایید نمی کند، این ادعا مورد تایید فرضیاتی است که طرفداران استخراج معادن مطرح می کنند.
استخراج عناصر با ارزش مانند طلا، کبالت، مس و فسفر از بستر اقیانوس های کم عمق احتیاج به لایروبی مقادیر زیادی رسوب دارد. حذف این رسوبات، که هزاران سال طول می کشد تا انباشته شود، به معنای حذف موجوداتی است که در آنجا لانه گزیده اند. نویسندگان اخطار می دهند که حذف این زیستگاه ها و موجودات ساکن در آنها به نابودی تنوع زیستی منجر خواهد شد.
این نویسندگان می افزایند: در غیاب مقایسه بی طرفانه آثار اکولوژیکی انواع مختلف روش های معدنکاری، هیچ توجیه زیست محیطی یا اجتماعی-اقتصادی به نفع استخراج از آب های کم عمق وجود ندارد.
نتایج این مطالعه در مجله Trends in Ecology and Evolution انتشار یافته است.