تأثیر میکروبیوم روده در جلوگیری از چاقی و دیابت نوع ۲

تأثیر میکروبیوم روده در جلوگیری از چاقی و دیابت نوع ۲

به گزارش بی دانلود پژوهشگران آمریکایی با همکاری ˮامیر زرین پرˮ، دانشمند ایرانی نشان داده اند که میکروبیوم روده می تواند در جلوگیری از چاقی و دیابت نوع ۲ موثر باشد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، تخمین زده می شود که ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ گونه باکتری در روده هر شخص وجود دارند که شاید تعداد آنها به ۱۰۰ هزار تریلیون میکروارگانیسم برسد. پژوهشگران دانشکده پزشکی "دانشگاه کالیفرنیا، سن دیگو"(UCSD) در پژوهش جدیدی، از موش ها استفاده کردند تا چگونگی تاثیر رژیم غذایی و الگوهای تغذیه را بر میکروب های روده و سلامتی میزبان، بخصوص در مورد چاقی و دیابت نوع دو بررسی نمایند.
هم در موش ها و هم در مردان، "درازروده" یا "ایلِئوم"(Ileum)، کشش نهایی روده کوچک است که به اولین قسمت روده بزرگ معروف به "کورروده" یا "سِکوم"(Cecum) متصل می شود. در ایلئوم، مواد مغذی از غذای مایع خارج می شوند. در سکوم، فرایند استخراج آب شروع می شود.
هر دو فرایند پیچیده، پویا و عمیقا تحت تاثیر عوامل مختلف هستند؛ از انواع غذاهای مصرف شده و زمان گرفته تا ساکنان میکروبی روده که حضور و رفتار آنها به هضم و جذب مواد مغذی، ساخت ویتامین و توسعه سیستم ایمنی کمک می نماید.
"امیر زرین پر"(Amir Zarrinpar)، دانشمند ایرانی این پروژه اظهار داشت: مهم می باشد که بدانیم میکروبیوم روده به صورت مداوم درحال تغییر کردن است؛ نه تنها برپایه آنچه که می خوریم، بلکه برپایه زمانی از روز که خوردن غذا در آن صورت می گیرد.
وی ادامه داد: بیشتر پژوهشگران درحال گرفتن تصاویر فوری از این محیط دائما درحال تغییر هستند که درک آنچه را که در روده می گذرد، دشوار می کند. ما در این پژوهش تلاش داریم تصاویر فوری گوناگونی را طی روز ثبت نماییم و حدودا یک فیلم به دست آوریم تا درک بهتری از نحوه تعامل غذا و میکروبیوم و تاثیر آن بر افزایش وزن و دیابت داشته باشیم.
زرین پر افزود: آنچه آموختیم این است که تغییرات چرخه ای در میکروبیوم روده، برای سلامتی بسیار مهم هستند چونکه به ساعت شبانه روزی کمک می کنند و با آن به تنظیم و کنترل گلوکز، کلسترول و اسیدهای چرب و حفظ سلامت متابولیک می پردازند.
زرین پر و همکارانش در جدید ترین پژوهش خود، تاثیر متقابل این عوامل را بخصوص از نظر ایلئوم و عملکردهای منحصربه فرد آن در هضم و جذب، بیشتر توضیح می دهند. آنها به صورت ویژه به بررسی این مورد پرداختند که چاقی ناشی از رژیم غذایی و تغذیه محدود به زمان چگونه ترکیب میکروبیوم روده و بخش کدکننده پروتئین ژنوم ارگانیسم را در موش ها تغییر می دهد.
پژوهشگران دریافتند که در موش ها، چاقی ناشی از رژیم غذایی و عدم وجود تغذیه محدود به زمان، به اختلال در میکروبیوم روده و مسیرهای سیگنال دهی منجر می شود که به تعدیل ساعتهای روده کمک می کنند. به عبارت دیگر، موش ها چاق و ناسالم شدند.
"آنا کارولینا دانتاس ماچادو"(Ana Carolina Dantas Machado)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: جالب است که محدود کردن دسترسی به غذا با روش تغذیه محدود به زمان، نه تنها از راه بازیابی الگوهای تحت تاثیر وضعیت ناسالم، بلکه از راه مسیرهای جدید عمل می کند.
زرین پر اظهار داشت: این یافته ها بر تاثیر رژیم غذایی و الگوهای تغذیه محدود به زمان در حفظ میکروبیوم روده سالم تاکید می کنند که به نوبه خود، ریتم های شبانه روزی را که بر سلامت متابولیک حاکم هستند، تعدیل می کند. این یک رابطه بسیار پیچیده بین میکروبیوم و میزبان است که در آن میکروبیوم به تعیین عملکرد دستگاه گوارش و حفظ سلامت میزبان کمک می نماید.
به قول پژوهشگران، بررسی آنها می تواند به مطالعات آینده، بخصوص تحقیقات در مورد نحوه عملکرد روده یا نحوه تاثیر داروها بر عملکرد روده با عنایت به وضعیت میکروبیوم در یک زمان خاص از روز کمک نماید.
این پژوهش، در مجله "Cell Reports" به چاپ رسید.



1401/04/16
14:36:29
0.0 از 5
623
تگهای خبر: پروژه , دانشگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود