پای صحبت مسوولان پارك علم و فناوری، استان اردبیل، ۹

صنایع تولید محصولات تحریمی را به پارک های فناوری سفارش دهند

صنایع تولید محصولات تحریمی را به پارک های فناوری سفارش دهند

به گزارش بی دانلود رئیس پارک علم و فناوری استان اردبیل با انتقاد از برخی مدیران دولتی به سبب ناآشنایی با حوزه فناوری و فعالیت پارک های علم و فناوری اظهار داشت: صنایع باید نیازهای فناورانه و کالاهای وارداتی خصوصاً تحریمی را به پارک ها اعلام کنند. پارک ها توانایی تولید هر نوع تکنولوژی جدید و جایگزین را دارند.


حبیب ابراهیم پور در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره برنامه های پارک علم و فناوری برای رفع چالش های حوزه فناوری و تولید دانش بنیان عنوان کرد: یکی از چالش های پیش رو این است که خیلی از مدیران دولتی با حوزه فناوری و فعالیتهای آن آشنا نیستند و حتی نمی دانند که مجموعه هایی به نام پارک های علم و فناوری وجود دارند که زیرنظر وزارت علوم یا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فعالیت می نمایند.
وی اضافه کرد: آنها نمی دانند پارک های علم و فناوری و شرکت های فناورانه چه فعالیتهایی دارند، و پیوند با آنها در رفع مشکلات دستگاهها تا چه حد می تواند موثر باشد. امیدواریم امسال با الزاماتی که برای دستگاهها به وجود آمده است، این مشکل حل شود.
رییس پارک علم و فناوری اردبیل خاطرنشان کرد: قبل از این سازمان ها و وزارتخانه ها با شرکت های دانش بنیان و فناوری ها آشنا نبودند بعنوان مثال به آموزش و پرورش می گفتیم که نیاز فناورانه خودرا اعلام کنید تا شرکت های فناور کالای جایگزین بر طبق نیاز آنها تولید کنند اما امسال با عنایت به شعار سال و آگاهی نهادها از فعالیتهای پارک های علم و فناوری شاهد می باشیم که به تدریج دستگاهها به سمت تکنولوژی های جدید می آیند.
تولید محصولات تحریمی را از پارک ها بخواهید
ابراهیم پور افزود: هم اکنون مهم ترین مساله برای همه پارک های علم و فناوری کشور این است که صنایع نیازهای فناورانه و کالاهای وارداتی و خصوصاً تحریمی را به پارک های علم و فناوری کشور اعلام کنند چونکه دانشگاه ها و پارک های علم و فناوری توانایی و آمادگی هر نوع تولید تکنولوژی جدید و جایگزین را دارند.
وی همین طور اظهار داشت: اینکه گفته می شود تزریق نوآوری به بدنه تولید، این است که خود شرکت های بزرگ و صنعتی به سمت تکنولوژی های جدید بیایند، خیلی از کالاها را از چین و کشورهای دیگر تامین می کنند در صورتیکه به آسانی می توان در کشور تولید کرد.
وی خاطرنشان کرد: امسال با روسای دیگر پارک ها مدلی را تعریف کردیم که بر طبق این مدل بوسیله کمیته ای مشترک اعلام نیاز فناورانه شرکتها و دستگاه های دولتی به پارک ها، معرفی طرح های موجود و ارائه طرح های جدید به شرکتها و دستگاه های دولتی و حمایت برای اجرائی سازی بوسیله پارک و هم بوسیله دستگاه های مربوطه تا تجاری سازی محصول پیگیری شود.
رییس پارک علم و فناوری استان اردبیل در ادامه به برنامه های پارک های علم و فناوری به ویژه اردبیل اشاره نمود و اظهار داشت: توسعه زیرساختی و ساختاری پارک و برنامه های محتوایی برای توانمندسازی شرکت های دانش بنیان و واحدهای فناور دو برنامه اصلی پارک ها است.
ابراهیم پور با اشاره به اینکه پارک علم و فناوری استان اردبیل از سال ۱۳۹۴ تاسیس شده است، اضافه کرد: این پارک از لحاظ ساختاری گرفتار مشکل است پس برنامه ما این است که زیرساخت پارک را توسعه دهیم و در کنار آن مرکز رشد را به همراه آزمایشگاه ها و فضای کاری برای شرکتها و استارتاپ ها راه اندازی نماییم. همین طور طرح فناوری کارگاه های نوآوری در فضایی به مساحت هفت هزار و ۵۰۰ متر درحال ساخت است که امسال دو فاز از سه فاز را به بهره برداری می رسد.
وی اشاره کرد: آماده سازی زمینی به مساحت پنج هکتار را در دستور کار داریم که از نیمه دوم اردیبهشت ماه بحث مسطح سازی آنرا شروع می نماییم تا بتوانیم واگذاری اراضی را به شرکت های دانش بنیان و فناور فراهم نماییم.
رییس پارک علم و فناوری اردبیل افزود: با رایزنی هایی که با راه و شهرسازی انجام دادیم، توانستیم ۷۰ هکتار به زمین پارک علم و فناوری این استان اضافه نماییم که از برکات شعار سال است. مقدمات فراهم سازی این زمین امسال انجام می شود تا شرکت هایی که به رشد لازم رسیدند بجای اینکه در شهرک ها مستقر شوند در این فضا حضور یابند و از مزایای پارک و حمایت های آن برخوردار شوند.
ابراهیم پور با بیان اینکه راه اندازی ۲ پردیس علم و فناوری در برنامه های امسال پارک علم و فناوری اردبیل در دستور کار است، اظهار داشت: پردیس مشترک با دانشگاه محقق اردبیلی و پردیس تخصصی کشاورزی را مشترک با مجموعه کشت صنعت شرکت ملی دامپروری مغان راه اندازی می نماییم که مقدمات کار فراهم گشته است و به زودی تفاهم نامه های آن امضا می شود. در کنار آن توسعه مراکز رشد اقماری را هم در دستور کار داریم.
وی خاطرنشان کرد: کمک به شرکت های دانش بنیان در بحث محتوایی از دیگر برنامه اصلی پارک است.
به محصولات شرکت های دانش بنیان اعتماد شود
رییس پارک علم و فناوری استان اردبیل به چالش هایی که پارک های علم و فناوری و به ویژه شرکت های مستقر با آن مواجهند، اشاره نمود و اظهار داشت: بحث اعتماد به محصولات و کالاهای شرکت های دانش بنیان از چالش های اصلی است. با عنایت به این که کالاهایی که شرکتها تولید می کنند جنبه فناورانه و نوآورانه دارد و اول بار است که تولید می شود، اعتماد دستگاه های دولتی و بخش خصوصی و قانع کردن آنها برای خرید خیلی دشوار است که البته امیدواریم امسال با عنایت به شعار سال و الزام دستگاهها به خرید محصولات شرکت های دانش بنیان و حتی الزام دستگاهها به اولویت قراردادن شرکت های دانش بنیان در مناقصات که از طرف رئیس جمهور مطرح شده امیدواریم این چالش حل شود.
ابراهیم پور افزود: درخواست ما از دستگاهها و نهادها این است که در خرید محصولات شرکت های دانش بنیان به ویژه در حوزه کشاورزی، غذا و دارو و تجهیزات پزشکی اعتماد کنند.
وی در ادامه یکی دیگر از مشکلات را تزریق نوآوری به بدنه دستگاه های دولتی و صنایع بزرگ عنوان نمود و اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برنامه دارد که تزریق نوآوری بوسیله ایجاد مراکز نوآوری در دل صنایع بزرگ و هم بوسیله احصاء نیازهای فناورانه آنها و ارائه طرح های دانش بنیان صورت بگیرد که امیدواریم این چالش هم اینگونه حل شود.
رییس پارک علم و فناوری اردبیل درباره تعداد شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد استان اردبیل هم اظهار داشت: حدود ۵۵۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور و کسب و کارهای نوپا در استان اردبیل مستقر هستند که از این تعداد ۳۶ شرکت دانش بنیان و ۱۲ شرکت خلاق هستند که مجوز آنها را معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری داده است.
ابراهیم پور خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۵ شرکت رشد یافته در استان داریم که در موسسات پارک مستقر هستند. بقیه شرکتها هم درحال رشد هستند. با عنایت به این حجم از شرکتها و تقاضاهای بیش از پیش حتما نیازمند توسعه زمین و ایجاد فضا هستیم.
وی درباره فعالیت شرکت های مستقر در این پارک نیز اظهار داشت: در حوزه الکترونیک، تجهیزات پزشکی، شیمیایی، دارو و حوزه های دیگر فعالیت می نمایند اما با عنایت به ظرفیت اردبیل در بحث کشاورزی محوریت اصلی کشاورزی است.
رییس پارک علم و فناوری استان اردبیل درباره بودجه پارک علم و فناوری استان اردبیل اشاره کرد: سال قبل اعتباری که به این پارک تخصیص داده شده بود ۸۶ درصد آن تحقق پیدا کرد و رشد بودجه امسال این پارک حدود ۴۰ درصد است البته این بودجه زمانی بسته شده که دانش بنیان بودن مطرح نشده بود که امیدواریم امسال با عنایت به شعار سال بودجه بیشتر شود.
ابراهیم پور با تکیه بر اینکه یکی دیگر از چالش های جدی ما در بحث تملک دارایی ها است، خاطرنشان کرد: اعتبار برای ساخت زمین از مشکلات بیشتر پارک های علم و فناوری است. اعتبار امسال ما ۹ میلیارد تومان است در صورتیکه در مقیاس پولی که برای ساخت زمین نیاز است این مقدار بسیار کم است. درخواست دادیم که با عنایت به وضعیت امسال ۲۰ میلیارد به آن اضافه شود که بتوانیم کار را سریع تر پیش ببریم.
وی اضافه کرد: در بحث بودجه جاری و بحث حمایت های شرکتها به خاطر صندوق نوآوری و شکوفایی و صندوق پژوهش و فناوری که حمایت می کنند مشکل کمتری داریم.
تمرکز پارک ها بر تولید محصولات تحریمی است
رییس پارک علم و فناوری استان اردبیل در ادامه به اعمال تحریم مقابل ایران اشاره نمود و اظهار داشت: پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان با عنایت به بحث تحریم بیشترین تمرکز خودرا در تولید کالاهای جایگزین وارداتی و تحریمی گذاشته اند. البته اهتمام ما بر این است که به سمت صادرات هم برویم.
ابراهیم پور همین طور درباره صادرات محصولات دانش بنیان پارک اظهار داشت: صادرات ما پارسال با عنایت به تحریم ها و کرونا و موانع صادراتی خیلی چشم گیر نبود برای همین امسال دنبال آن هستیم که بتوانیم عدد قابل توجهی را برای صادرات داشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: البته در دوران کرونا شرکت های دانش بنیان اقدامات خوبی انجام دادند و ما حتی در حوزه ماسک هم به صادرات رسیدیم و مجوزهای لازم را گرفتن کردیم اما اجازه صادرات ندادند که امیدواریم امسال موانع صادرات برداشته شود.
رییس پارک علم و فناوری اردبیل افزود: ارتباط با کشورهای همسایه خصوصاً جمهوری آذربایجان را جزو برنامه های پارک است که بتوانیم کارهای مشترکی را با آنها داشته باشیم.
ابراهیم پور درباره به روز بودن محصولات شرکت های دانش بنیان این استان اظهار داشت: یکی از شرکت های موفق ما در پارک توانست قطعات تحریمی و وارداتی اغلب خودرو را تولید نماید. همین طور در ارتباط با حسگر تشخیص لایروبی بنادر توانستیم به این فناوری دست پیدا نماییم و ایران جزو پنجمین دارنده این فناوری در جهان است و لایروبی کل بنادر کشور را شرکت های اردبیلی انجام می دهند.
وی اضافه کرد: همین طور توانستیم واکسن طیور را تولید نماییم و به صنعت و معدن نامه زدیم که جلوی واردات آنرا گرفتند و سالانه ۴۰ تن شرکت اردبیلی واکسن طیور تولید می کند و در کل کشور توزیع می شود. با این فناوری ما چهارمین کشور دنیا در بحث تولید واکسن طیور هستیم.
به گزارش بی دانلود به نقل از خبرگزاری ایرنا، حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به مناسبت شروع سال ۱۴۰۱، سال جدید را سال «تولید؛ دانش بنیان، اشتغال آفرین» نام گذاری کردند.
ایشان در پیام نوروزی خود بر تولید دانش بنیان و متّکی بر دانش و پیشرفت های علمی و همین طور تولید اشتغال آفرین تاکید نمودند.
پارک های علم و فناوری در سراسر دنیا با هدف کلی توسعه فناوری و کسب و کارهای دانش محور تشکیل می شوند و با عنایت به وضعیت محیطی و سیاستگذاری های کلان در سطح داخلی و خارجی این پارک ها، چشم اندازها و ماموریت های متفاوتی را دنبال می کنند.
پارک های علم و فناوری دارای مکانیسم های زیرساختی مهمی هستند که موجب انتقال یافته های تحقیقات دانشگاهی و تولید دانش مضاعف شده، در نهایت عامل تسریع رشد اقتصادی در سطح ملی و منطقه ای می شوند.
این مهم به طور گسترده ای در کشورهای مختلف بعنوان یک اصل به رسمیت شناخته شده است. در خیلی از موارد، پارک های فناوری سبب ایجاد شغل، رشد درآمد و درگیر شدن در صنایع دارای رشد می شوند. از طرفی، پارک های فناوری و مراکز رشد برای تجزیه و تحلیل در سطح ملی یا محلی در زنجیره ارزش کارآفرینی، مراکز مهمی به شمار می آیند.
پارک های علم و فناوری به طور معمول توسط دانشگاه ها در فضایی مناسب در نزدیکی دانشگاه ها برگزار می شود و همکاری متقابلی بین صاحبان صنایع مستقر در پارک و دانشگاه به وجود می آید.



منبع:

1401/02/09
13:05:03
0.0 از 5
545
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , تكنولوژی , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
beedownload بی دانلود