اجرای دو پروژه ملی هوش مصنوعی با همکاری دو دانشگاه صنعتی

اجرای دو پروژه ملی هوش مصنوعی با همکاری دو دانشگاه صنعتی

به گزارش بی دانلود سرپرست مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: بر مبنای داده های پایگاه اسکوپوس تعداد مدارک انتشار یافته از ایران در حوزه هوش مصنوعی 48 هزار و 407 مدرک و مدارک انتشار یافته در دنیا 2 میلیون و 635 هزار و 660 مدرک تا سال 2020 بوده است و بر مبنای سند استراتژیک هوش مصنوعی مقرر است تا سال 1410حدود 80 درصد از پژوهش های این حوزه در جهت رفع نیازهای فعلی و آتی کشور باشد.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا دکتر شهرام معین در وبینار هوش مصنوعی با اشاره به کارهای انجام شده در زمینه هوش مصنوعی، اظهار نمود: کارهای انجام شده مقدمه ای برای کارهای آتی است تا بتوانیم از پتانسیل غنی دانشگاه ها برای پاسخگویی به موضوعات اصلی کشور بهره ببریم.
وی با اشاره به تدوین نقشه راه هوش مصنوعی در پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، اضافه کرد: برداشتن گام مهمی در تحقق منویات مقام معظم راهبری برای پیشگام شدن در حوزه هوش مصنوعی و بهبود کیفیت زندگی آحاد جامعه با بهره مندی از مزایای هوش مصنوعی، تعیین چشم انداز، اهداف کلان، سیاست های کلان، راهبردها، سیاست های خرد، اقدامات، فعالیت ها، پروژه ها، نقشه نهادی، بودجه بندی و زمان بندی انجام فعالیت ها و همین طور ایجاد هماهنگی در سطح ملی جهت استفاده از هوش مصنوعی در افزایش رشد اقتصادی همچون دستاوردهای این سند است.
معین، برنامه ریزی برای توسعه کسب وکارهای حوزه هوش مصنوعی برای خلق ثروت و برنامه ریزی برای به کارگیری هوش مصنوعی در ارتقای راندمان و کاهش هزینه های جامعه در زمینه های مختلف را همچون اهداف این سند نام برد و تصریح کرد: برای تدوین این سند علاوه بر انجام مطالعات تطبیقی برای شناخت راهبردهای ملی هوش مصنوعی در کشورهای مختلف، مبادرت به شناسایی ظرفیت های داخلی کشور در این عرصه کردیم. شناخت محیط سیاسی، اجتماعی، زیست محیطی و قانونی، تعیین ارکان جهت ساز توسعه هوش مصنوعی در ایران و تدوین راهبردهای توسعه ای و تقنینی هوش مصنوعی از دیگر اقدامات انجام شده دراین زمینه بوده است.
معین با اعلان اینکه در نهایت با این اقدامات موفق به تدوین نقشه راه ملی هوش مصنوعی در کشور شدیم، اظهار داشت: تهیه گزارش های تطبیقی و راهبردهای کشورهای مختلف از خروجی ها است، ضمن آنکه مبادرت به برنامه ریزی برای توسعه کاربردهای هوش مصنوعی در زمینه های اولویت دار و اجرای پروژه "تدوین نظام فنی و اجرائی نقشه راه توسعه هوش مصنوعی" شده است.
سرپرست مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات، انعقاد تفاهم نامه هایی با دستگاهها برای توسعه هوش مصنوعی را از دیگر اقدامات در این عرصه نام برد و تصریح کرد: همچون این تفاهم نامه ها با وزارت جهاد کشاورزی است که در این راستا مقرر شده است که پروژه تخمین سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با بهره گیری از داده های زیر زمینی و هوش مصنوعی مبتنی بر داده های سنجش از دور اجرائی شود. این طرح مصوب و به زودی اجرا می گردد.
وی اجرای این پروژه را مصداقی برای همکاری با دانشگاه ها دانست و اشاره کرد: دانشگاه شهید بهشتی مجری پروژه همکاری با جهاد کشاورزی است. این پروژه در امتداد نیاز کشور در حوزه امنیت غذایی است.
معین از طراحی و راه اندازی مرکز پردازش فوق سریع "مریم" برای توسعه کاربردهای هوش مصنوعی آگاهی داد و تصریح کرد: طراحی و راه اندازی مرکز پلت فرم و ارائه خدمات هوش مصنوعی (ALaaS) داده و Data Marketplace در بستر شبکه ملی اطلاعات و ارائه خدمات تحلیل شبکه های اجتماعی و فضای سایبری در مرکز رصد و پایش شبکه ملی اطلاعات نیز در امتداد توسعه هوش مصنوعی در کشور اجرائی می شود.
وی تدوین استانداردهای ملی حوزه هوش مصنوعی، راه اندازی آزمایشگاه تست محصولات و خدمات هوش مصنوعی و توسعه و ارتقای سیستم های تست و ارزیابی، صلاحیت سنجی و استاندارد سازی این محصولات و خدمات و تدوین الزامات حقوقی، مقرراتی، قانونی و اصول اخلاقی برای ارائه و بهره برداری از خدمات هوش مصنوعی را از دیگر اقدامات انجام شده در امتداد توسعه هوش مصنوعی نام برد.
سرپرست مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات به بیان کاربردهای هوش مصنوعی پرداخت و با اعلان اینکه ۷ مرجع معتبر در مورد کاربردهای هوش مصنوعی مورد بررسی قرار گرفته است، اظهار نمود: بر این اساس ۱۰ حوزه کاربردی در حوزه های بهداشت و سلامت، تجارت و مدیریت، کشاورزی، برنامه های اقتصادی و مالی، انرژی، حمل و نقل، خدمات شهری، محیط زیست، معدن و صنعت شناسایی شده است.
وی با تاکید بر این که در همه این پروژه ها جای خالی همکاری با وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و دانشگاه ها وجود دارد، افزود: هم اکنون با دو دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی و شهید بهشتی همکاری برای اجرای پروژه ها داریم.
وی با اشاره به توسعه اقتصادی با بهره گیری از AI از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۰، تصریح کرد: برآورد می شود که اقتصاد دنیا ۲۰ تریلیون دلار رشد خواهد داشت.
معین افزود: برمبنای داده های پایگاه اسکوپوس تعداد مدارک انتشار یافته از ایران ۴۸ هزار و ۴۰۷ مدرک و مدارک انتشار یافته در دنیا ۲ میلیون و ۶۳۵ هزار و ۶۶۰ مدرک تا سال ۲۰۲۰ بوده است.
وی کشورهای چین، امریکا، انگلستان، هند، آلمان، ژاپن، فرانسه، کانادا، ایتالیا و انگلستان را به ترتیب ۱۰ کشور برتر در هوش مصنوعی عنوان نمود و اظهار داشت: ایران در بین رقبای مطرح در سند چشم انداز ۱۴۰۴ در زمینه هوش مصنوعی رتبه اول با تولید ۴۸ هزار و ۴۰۷ مدرک است و پس از ایران ترکیه، رژیم اشغالگر قدس، مصر، پاکستان، امارات، عراق و قطر قرار دارند.
به گفته وی دانشگاه های آزاد اسلامی، تهران، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت، صنعتی شریف، تربیت مدرس، خواجه نصیر، شیراز، تبریز و فردوسی مشهد به ترتیب ۱۰ دانشگاه برتر در تولید علم در زمینه هوش مصنوعی هستند.
سرپرست مرکز نوآوری و توسعه هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اهداف کلان سند استراتژیک هوش مصنوعی در کشور اظهار داشت: انجام ۸۰ درصد از پژوهش های حوزه هوش مصنوعی در امتداد رفع نیازهای فعلی و آتی کشور، ایجاد محیط قانونی، اخلاقی پویا و پاسخگو به مسائل هوش مصنوعی، پذیرش و به کارگیری ۴۵ درصدی هوش مصنوعی در دولت و صنعت در افق ۱۴۱۰، سهم ۱۲ درصدی هوش مصنوعی در تولید ناخالص ملی در سال ۱۴۱۰ و سرمایه گذاری ۸ میلیارد دلاری در هوش مصنوعی در افق ۱۴۱۰ همچون اهداف کلان این سند است.
به گفته وی دستیابی به نرخ اشتغال ۱.۸ درصدی در زمینه های در رابطه با هوش مصنوعی، ایجاد توان محاسباتی ۱۰۰ پتافلاپس و ذخیره سازی ۱۰۰ پتابایت، استفاده حداکثری از هوش مصنوعی در حل ابرچالش های کشور، تربیت حداقل ۶۰۰ هزار نفر متخصص هوش مصنوعی و ایجاد حداقل هزار شرکت با حداقل درآمد سالانه ۱.۵ میلیون دلاری و ۱۰ شرکت بزرگ با حداقل ۵۰ میلیون دلاری را از دیگر اهداف این سند نام برد.




منبع:

1400/12/25
19:06:38
0.0 از 5
599
تگهای خبر: ارتباطات , پروژه , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود