رونمایی از ۳ طرح فناورانه در پژوهشكده علوم و فناوری انرژی؛
ستاری: کارآمدی پژوهش را اصلاح فرهنگ عمومی در جامعه محقق می کند
به گزارش بی دانلود معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در مراسم رونمایی از سه طرح فناورانه ارتباط با صنعت، با بیان اینکه کارآمدی پژوهش را اصلاح فرهنگ عمومی در جامعه محقق می کند، اظهار داشت: فرهنگ امروز دانشگاه ها با روزهای گذشته متفاوت شده است، به صورتی که امروز بیشتر از ۶۰۰ شرکت دانش بنیان و خلاق در اطراف دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفته است.
به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، سورنا ستاری در آیین رونمایی از طرح های ملی پژوهشکده علوم و فناوری انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف ضمن اشاره به اینکه کاربردی شدن پژوهشها و رفع نیازی از اقتصاد، احتیاج به اصلاح فرهنگ دارد، اضافه کرد: توسعه یک مفهوم فرهنگی است و اگر فرهنگ توسعه اصلاح گردد، بخش های سخت افزار و نرم افزار هم به دنبال آن اصلاح می شود. روزهای نخست، فرهنگ همکاری یک عضو هیئت علمی دانشگاه با صنعت و پژوهش های ارتباط با صنعت در دانشگاه های برجسته هم کم رنگ بود، اما حالا نقش دانشگاه در صنعت پررنگ است. در تمامی دانشگاه های معتبر و شناخته شده دنیا هم عدد قابل توجهی از بودجه دانشگاه ها، از محل ارتباط با صنعت تأمین می شود.
ستاری افزود: فرهنگ امروز دانشگاه ها با روزهای گذشته متفاوت شده؛ در حالیکه محیط پیرامونی دانشگاه در ایام نخست، ارتباطی با محتوای دانشگاه نداشت، امروز بیشتر از ۶۰۰ شرکت دانش بنیان و خلاق در اطراف دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفته است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان، یکی از اشتباهات سالهای قبل را تکیه بر بودجه دولتی برای توسعه پژوهش های کاربردی و مسئله محور دانست و اظهار داشت: از آن جایی که ساختار دولت، برای پژوهش کاربردی مناسب نمی باشد، مجری گری دولت در پژوهش کاربردی و تجاری، نتیجه مطلوبی ندارد و این امر با سرمایه گذاری بخش خصوصی ممکن می شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، توسعه مشارکت بخش خصوصی در دانشگاه و پژوهشها را حاصل مشارکت دولت در تأمین زیرساخت ها و تسهیل گری برای بخش خصوصی دانست و اظهار داشت: اولین پروژه خودم را در حوزه نفت در شرکت نارگان آغاز کردم و از این فعالیت، بسیار آموختم. این دانشگاه تصمیم گرفته است در تعامل با این شرکت، در راه توسعه پژوهشها حرکت نماید، نمودی از فرهنگ جدید توسعه ای است.
وی ضمن اشاره به شکل گیری زیست بوم فناوری و نوآوری ابراز امیدواری کرد: بالندگی این زیست بوم با بیشتر از ۶۵۰۰ شرکت دانش بنیان، ۱۵۰۰ شرکت خلاق و شتابدهنده ها، کارخانه های نوآوری و خانه های خلاق، ادامه یابد و به کشور کمک نماید.
رونمایی از ۳ پژوهش فناورانه
به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، در این مراسم از لایسنس یا بسته های دانش فنی شامل مدارک و محاسبات راه اندازی واحدهای پروپیلن و پلی اتیلن رونمایی گردید. این بسته ها با همکاری متخصصان داخلی طراحی شده است که با کمک آنها میتوان واحدهای مورد اشاره را در کشور به صورت خودکفا راه اندازی نمود.
همینطور واحد کاندیشن مانیتورینگ تجهیزات رفت و برگشتی نفت و گاز، طرح فناورانه دیگری بود که رونمایی گردید. این مجموعه شامل یک سخت افزار و دو نرم افزار صنعتی است که سخت افزار، داده را از سنسور نصب شده در کمپرسور دریافت و برای تحلیل های لازم به نرم افزار ارسال می کند.
سومین طرح فناورانه، پایلوت واحد تصفیه پساب به روش الکترواکسیداسیون است که پایلوت آن، قابلیت تصفیه ۲۰ مترمکعب پساب در ساعت را دارد.
در تصفیه پساب های صنعتی سه روش فیزیکی شیمیایی و بیولوژیکی کاربرد دارد، اما در پساب های صنعتی از تلفیق روش های الکتریکی و شیمیایی استفاده می شود تا ترکیب شیمیایی پساب هایی که با میکروارگانیسم ها امکان تجزیه شان وجود ندارد، بشکند و به ترکیبات قابل دفع شکسته شود.
این طرح در صنایع شیمیایی، رنگرزی، کاغذ، پلیمر و پتروشیمی قابلیت استفاده دارد و با انجام حمایت ها پایلوت نیمه صنعتی آن به اجرا می رسد.
منبع: beedownload.ir
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب