کشف سرنخ جدید منشأ حیات در زمین

کشف سرنخ جدید منشأ حیات در زمین

به گزارش بی دانلود محققان در جستجوی منشأ حیات در زمین به سرنخی جدید دست یافته اند.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، یافته های محققان نشان داده است که پپتیدها در شرایطی خاص مانند شرایطی که در فضای خارجی غالب است می توانند روی غبار شکل بگیرند.
تمام انواع حیاتی که ما می شناسیم از واحدهای شیمیایی یکسانی تشکیل شده اند. این واحدها شامل پپتیدها می شود که عملکردهای متفاوتی در بدن دارند همچون حمل و نقل مواد، تسریع واکنش ها یا تشکیل داربست های تثبیت کننده در سلول. پپتیدها از اسیدهای آمینه منفردی تشکیل شده اند که با ترتیبی خاص در کنار هم قرار گرفته اند. ترتیب دقیق خواص نهایی پپتید را مشخص می کند.
این که چگونه این زیست مولکول های همه کاره به وجود آمده اند یکی از سوالات در مورد منشا حیات است. آمینو اسیدها، نوکلئوبازها و قندهای مختلفی که در شهاب سنگ ها یافت می شوند نشان می دهند که منشا حیات می تواند فرازمینی باشد.
با این وجود برای آنکه پپتیدها از آمینواسیدهای منفرد تشکیل شوند شرایط بسیار خاصی مورد نیاز است که پیش تر تصور می شد که احتمال وجود آن روی زمین بیشتر باشد.
گام اول نیازمند وجود آب است درحالی که برای گام دوم نباید آبی وجود داشته باشد.
دکتر "سرژ کراسنوکوتسکی"(Serge Krasnokutski) از آزمایشگاه اخترفیزیک موسسه اخترشناسی ماکس پلانک می گوید: آب نقش مهمی در ایجاد پپتیدها ایفا می کند.
در این فرایند مولکول های منفرد آمینو اسید برای تشکیل یک زنجیره با یکدیگر ترکیب می شوند. برای آنکه چنین موضوعی صورت گیرد هر بار باید یک مولکول آب بیرون برود. محاسبات شیمیایی کوانتومی ما نشان داده است که آمینو اسید گلیسین می تواند از راه یک پیش ساز شیمیایی به نام آمینو کتن که با مولکول آب ترکیب می شود، تشکیل گردد.
به زبان ساده در این حالت برای مرحله نخست واکنش باید آب اضافه کرد و برای مرحله دوم آب باید حذف شود.
با علم بر این موضوع، تیمی به رهبری کراسنوکوتسکی حالا توانسته اند یک مسیر واکنشی بیابند که می تواند در شرایط کیهانی صورت گیرد و نیازی به آب ندارد.
کراسنوکوتسکی می گوید: به جای در نظر گرفتن مسیر انحرافی شیمیایی که در آن آمینو اسید تشکیل می شود ما می خواستیم بفهمیم که آیا مولکول های آمینو اسید کتن می توانند مستقیما پپتیدها را تشکیل دهند.
ما این کار را تحت شرایط غالب در ابرهای مولکولی کیهان انجام دادیم یعنی روی ذرات غبار در خلاء که در آن مواد شیمیایی مربوطه مانند کربن، آمونیاک و مونوکسید کربن به وفور وجود دارد.
در یک محفظه خلاء، بستری بعنوان مدلی برای سطح ذرات غبار به همراه کربن، آمونیاک و مونوکسید کربن در فشاری حدود یک چهارمیلیاردم فشار معمول هوا و دمای منفی ۲۶۳ درجه سانتی گراد قرار داده شد.
کراسنوکوتسکی می گوید: مطالعات نشان می دهد که در این شرایط پپتید پلی گلیسین از مواد شیمیایی ساده تشکیل می شود. ازاین رو این ها زنجیره ای از آمینواسید بسیار ساده گلیسین هستند و طول های مختلفی دارند. طولانی ترین نمونه آنها شامل ۱۱ واحد آمینو اسید بود.
در این آزمایش تیم آلمانی توانست آمینو کتن را هم شناسایی کند. این حقیقت که واکنش می تواند در چنین دماهای پایینی صورت گیرد به علت واکنش پذیری بسیار زیاد مولکول های آمینو کتن است.
حالا که مشخص شده است که نه تنها آمینو اسیدها بلکه زنجیره های پپتیدی می توانند در شرایط کیهانی تشکیل شوند امکان دارد هنگام تحقیق درباره منشا حیات نگاه مان را به جای زمین به سمت فضا بچرخانیم.



1400/11/24
20:25:05
0.0 از 5
654
تگهای خبر: محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
beedownload بی دانلود