درخشش یک بازمانده ابرنواختر

درخشش یک بازمانده ابرنواختر

به گزارش بی دانلود ناسا به تازگی در حساب کاربری خود در اینستاگرام تصویری زیبا از یک بازمانده ابرنواختر منتشر نمود.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا، بازمانده اَبَرنواختر به ساختار باقی مانده از انفجار ستاره ای که ابرنواختر باشد می گویند. این گروه از ساختارها معمولاً در دسته سحابی ها جای می گیرند.
این بازمانده ابرنواختر که در تصویر مشاهده می کنید در اثر انفجار یک ستاره عظیم به وجود آمده است. اخترشناسان با کمک رصدخانه پرتو ایکس چاندرا ناسا توانسته اند تایید کنند که بیشتر اکسیژن موجود در جهان از انفجارهایی که در اینجا می بینیم، به وجود می آیند. مقدار اکسیژن ساخته شده از این انفجار می تواند سوخت هزاران منظومه شمسی را تأمین کند. رصدخانه پرتو ایکس چاندرا یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ فضایی ساخته شده به وسیلهٔ ناسا است که تمام فعالیت هایش در زمینه پرتو ایکس می باشد.
نکاتی درباره بازمانده ابرنواختر
بازمانده ابرنواختر بعنوان یکی از منابع پرتوهای کیهانی به شمار می روند. سال قبل محققان "دانشگاه کورتین" استرالیا بزرگترین بازمانده ابرنواختر را کشف کردند. یک گروه بین المللی از دانشمندان با استفاده از تلسکوپ اشعه ایکس قدرتمند "ای روزیتا"(eROSITA) بزرگترین بازمانده ابرنواختری که تابحال با اشعه ایکس شناسایی شده را کشف کردند. این بازمانده ابرنواختر "هوینگا"(Hoinga) نامیده شد.
دانشمندان انتظار داشتند چندین ابرنواختر را طی سالهای آینده کشف کنند و از این که خیلی زود توانستند یکی از آنها را کشف کنند بسیار هیجان زده شدند. بازمانده ابرنواختر هوینگا بسیار بزرگ است و فاصله بسیاری از صفحه کهکشانی دارد. با قطر حدود ۴.۴ درجه، ناحیه ای حدود ۹۰ برابر بزرگ تر از اندازه ماه کامل را پوشش می دهد. علاوه بر این، این بازمانده بسیار دورتر از صفحه کهکشانی قرار دارد که این مورد بسیار غیرمعمول است.
دکتر هرلی واکر نویسنده مطالعه اظهار داشت: تلسکوپ ای روزیتا، که روی ماهواره SRG(روسیه-آلمان) قرار دارد، ۲۵ برابر حساس تر از نمونه قبلی خود یعنی روسات است، ازاین رو ما انتظار این را داشتیم که طی سالهای آینده بازمانده های ابرنواختر جدیدی را کشف نماییم و از این که خیلی زود توانستیم این کار را انجام دهیم، هیجان زده شدیم. علاوه بر این هوینگا بزرگترین بازمانده ابرنواختری است که از راه اشعه ایکس کشف شده است و از نظر اندازه ظاهری حدود ۹۰ برابر بزرگتر از ماه کامل است. به صورت معمول انتظار نمی رود که بازمانده ابرنواختر در عرض های کهکشانی بالا پیدا شود، ازاین رو این مناطق معمولاً مورد بررسی قرار نمی گیرند و این به این مفهوم است که امکان دارد تعداد بیشتری از این بازمانده ها در آنجا باشند که مورد بررسی قرار نگرفته اند و می بایست کشف شوند.




منبع:

1400/10/22
12:43:56
0.0 از 5
1114
تگهای خبر: اینستاگرام , دانشگاه , محقق
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
beedownload بی دانلود