به بهانه روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه؛

کاشت درخت یادبود برای اساتید جان باخته بر اثر کرونا

کاشت درخت یادبود برای اساتید جان باخته بر اثر کرونا

به گزارش بی دانلود رییس انجمن ترویج علم ایران با اعلان اینکه یونسکو در روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه به جهانیان یادآور می شود که به علمی توجه گردد که در خدمت به صلح و توسعه باشد، اظهار داشت: در این راستا ما در ایران با همکاری انجمن های علمی برنامه های متنوعی را برای رسوخ فناوری در لایه های مختلف کشور برگزار خواهیم کرد.


دکتر اکرم قدیمی در گفت و گو با ایسنا با اعلان اینکه از سال ۲۰۰۱ یونسکو روز دهم نوامبر برابر با نوزدهم آبان ماه را بعنوان روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه نامگذاری کرده است. گفته می شود پیشینه این مناسبت به همایش جهانی علوم در سال ۱۹۹۹ میلادی در شهر بوداپست مجارستان بازمی گردد. این همایش اقدام مشترکی از طرف سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد(یونسکو) و شورای بین المللی علوم بود که در سی و یکمین اجلاس همایش عمومی یونسکو گرفته شد.
وی ادامه داد: تعدادی از اهداف روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه را می توان به شرح زیر برشمرد:
بهره مندی آحاد جامعه از ثمرات علم، فناوری و نوآوری
ایجاد بستر و فضای مناسب گفتمان پیرامون تأثیر علم، فناوری و نوآوری بر زندگی روزمره مردم
ایجاد تمهیدات لازم برای بازدیدهای عمومی از موزه های علمی
معرفی پیشکسوتان و شخصیت های برجسته علمی
آشنا کردن دانش آموزان با مهارت ها و مشاغل علمی
بازدیدهای علمی از مراکز و نهادهای مؤثر در ایجاد تعامل بین علم، صلح و توسعه (روز درهای باز دانشگاه ها و مراکز علمی)
معرفی حوزه های علمی- پژوهشی جدید که سبب ارتقای کیفیت عمومی زندگی می شوند
ایجاد ارتباط میان علم وجامعه فرصت های نوینی را برای مشارکت عموم مردم در حوزه های علمی- تخصصی فراهم می آورد
قدیمی با تاکید بر این که روز جهانی علم برای صلح و توسعه، به اجتناب ناپذیر بودن کاربرد صلح آمیز علوم بمنظور دستیابی به توسعه تاکید دارد، اظهار نمود: بمنظور دستیابی به صلح و توسعه پایدار بر کاربرد علم در رفع نیازهای اساسی بشر توجه ویژه ای شده است. یونسکو در این روز جهانی به جهانیان یادآور می شود که به علمی توجه گردد که در خدمت به صلح و توسعه باشد. این امر میسر نمی گردد مگر این که علم در تمامی لایه های جامعه رسوخ کند، به عبارتی عمومی سازی علم پیش نیاز دستیابی به این مهمست.
رییس انجمن ترویج علم اشاره کرد: ارتباط بین علم با جامعه از سابقه طولانی برخوردار است، اما از زمانی که دولت ها در سیاست گذاری ها به نقش سازنده علم و به ویژه ترویج علم توجه کردند، شاهد تحولات مثبتی در این راستا بودیم، بطوریکه در جوامعی که به این مساله توجه کردند، شاهدیم مردم در عرصه های علمی نیز مطالبه گری می کنند.
قدیمی با اعلان اینکه در ایران پیش از برنامه هدفمند انجمن ترویج علم به مناسبت این رویداد جهانی، برنامه هایی بصورت پراکنده برگزار می شده است، تصریح کرد: انجمن ترویج علم ایران از سال ۱۳۹۱، در امتداد دستیابی به اهداف مهم انجمن یعنی اشاعه تفکر علمی و کاهش شکاف میان علم و جامعه، هم زمان با این مناسبت جهانی، هفته ترویج علم را در کشور برگزار کرده است تا اهمیت ترویج علم و ایجاد ارتباط سازنده میان علم و جامعه را یادآوری کند. امسال دهمین سالی است که این مناسبت را پاس می داریم.
تا سال ۱۳۹۸ همزمان با هفته ترویج علم، نمایشگاهی از کارهای ترویجی نیز برگزار می شد. قدیمی ثبت روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه را از دیگر اقدامات این انجمن نام برد.
وی افزود: در سال قبل باتوجه به شیوع کووید-۱۹ و مجازی شدن رویدادها، ما برنامه های هفته ترویج علم را تا هفته پژوهش و فناوری به مدت ۴۰ روز بصورت آنلاین اجرائی کردیم.
قدیمی، برگزاری آنلاین را زمینه ساز حضور گسترده تر مخاطبان عنوان نمود و اضافه کرد: این امر نشانگر توجه جامعه به علم است. بدین سبب باید از این ظرفیت بطور مناسبی استفاده نمائیم. به همین دلیل امسال رویداد ترویج علم طی یک ماه اجرا خواهد شد.
برنامه های رویداد ترویج علم در سال ۱۴۰۰
رییس انجمن ترویج علم باتاکید بر این که امسال رویداد ترویج علم از روز چهارشنبه ۱۹ آبان ماه (روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه) شروع خواهد شد و تا روز ۱۸ آذرماه به مدت یک ماه ادامه دارد.
قدیمی تصریح کرد: برنامه های افتتاحیه و اختتامیه بصورت حضوری انجام خواهد شد. مراسم افتتاحیه روز چهارشنبه ۱۹ آبان ماه از ساعت ۱۴: ۳۰ در سالن کوثر دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران برگزار می گردد.
وی اشاره کرد: در حاشیه برگزاری برنامه افتتاحیه، بمنظور پاسداشت سه استاد فقید دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران "دکتر جواد اژه ای"، "دکتر محمدرضا شرفی" و "ثریا قزل ایاغ" که در اثر کرونا جان باختند، در محوطه آن دانشکده سه درخت به نام آنها کاشته خواهد شد. امیدواریم این اقدام شایسته در سایر دانشگاه ها و مراکز پژوهشی نیز صورت گیرد و تا ۱۸ آذر ماه امسال، به یاد همه دانشگاهیانی که در اثر کرونا فوت کردند، درختی کاشته شود.
قدیمی افزود: علاوه بر آن پیشنهاد می نماییم در روز درختکاری بمنظور گرامیداشت یاد و خاطره همه عزیزانی که در اثر کووید ۱۹ جان به جان آفرین تسلیم کردند، به نام شان درخت کاشته شود.
نامگذاری روزهای هفته ترویج علم
رییس انجمن ترویج علم با اشاره به نامگذاری روزهای هفته ترویج اظهار داشت: نامگذاری روزهای این هفته که به مدت یک ماه برگزار می شود، به این شرح است:
شنبه ها: روز اقلیم و محیط زیست
یکشنبه ها: روز بهداشت و سلامت
دوشنبه ها: روز رسانه و ترویج علم
سه شنبه ها: روز نهادها و انجمن های علمی
چهارشنبه ها: روز ادبیات کودک
پنج شنبه ها: روز معرفی کارهای ترویجی
جمعه: روز معرفی مشاغل و حرفه ها
قدیمی افزود: علاوه بر این برنامه ها، برنامه های دیگری نیز با مشارکت انجمن های علمی طی این رویداد برگزار خواهیم کرد. بمحض نهایی شدن جزییات برنامه ها، اطلاع رسانی خواهد شد.
به گفته ی ایشان، روز پنج شنبه ۱۸ آذرماه نیز مراسم اختتامیه رویداد و بیست و دومین دوره جایزه ترویج علم برگزار می گردد.
وی ابراز امیدواری کرد که برگزاری چنین رویدادهایی بتواند توجه جامعه را به اهمیت ارتباط علم با جامعه و کاربرد علم در زندگی روزمره مردم جلب نماید، برای اینکه ترویج علم با توسعه جوامع عجین شده است، ما برای رسیدن به این مهم نیازمند توجه سیاستگذاران به موضوع مهم ترویج علم و نگاهی نو به این مساله در اسناد بالادستی هستیم.




منبع:

1400/08/19
12:27:53
0.0 از 5
745
تگهای خبر: آموزش , اساتید , دانشگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
beedownload بی دانلود