اثر امیدبخش یك داروی آزمایشی در مقابله با كروناویروس

اثر امیدبخش یك داروی آزمایشی در مقابله با كروناویروس

پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافته اند یک دارو که هنوز در مراحل آزمایشی به سر می برد، می تواند به مقابله با کروناویروس کمک نماید.


به گزارش بی دانلود به نقل از ایسنا و به نقل از ساینس دیلی، بررسی جدید پژوهشگران "دانشگاه پنسیلوانیا"(UPenn) نشان داده است که داروی معروف به "diABZI" که واکنش ایمنی ذاتی بدن را فعال می کند، در جلوگیری از کووید-۱۹ شدید در موش ها موثر است. یافته های این پژوهش نشان می دهند که شاید روزی diABZI بتواند انواع متعدد کروناویروس را درمان کند.
"سارا چری"(Sara Cherry)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: پژوهشها نشان داده اند که میتوان از داروهای جدید برای متوقف کردن کروناویروس استفاده نمود. این اولین پژوهشی است که نشان داده است فعال سازی یک واکنش ایمنی بموقع با کمک یک دوز از دارو، راهبرد امیدوارکننده ای برای کنترل ویروس می باشد. برای کنترل مبتلا شدن به کروناویروس و بخصوص با عنایت به ادامه ظهور انواع خطرناک آن، توسعه آنتی ویروس های موثر مورد نیاز است.
کروناویروس ابتدا سلول های اپیتلیال دستگاه تنفسی را هدف قرار می دهد. سیستم ایمنی ذاتی بعنوان اولین خط دفاعی در مقابل عفونت، پاتوژن های ویروس را با شناسایی الگوهای مولکولی آنها تشخیص می دهد. چری و گروهش ابتدا تلاش کردند تا با بررسی سلول های ریه انسان مبتلا به کروناویروس زیر میکروسکوپ، درک بهتری در مورد این اثر به دست بیاورند. آنها دریافتند که این ویروس می تواند پنهان شود و در شناسایی شدن به وسیله سیستم ایمنی و بروز واکنش آن، تاخیر ایجاد نماید. پژوهشگران پیشبینی کردند که امکان دارد بتوانند داروهایی را شناسایی کنند که می توانند این واکنش ایمنی را زودتر در سلول های تنفسی پدید آورند و از مبتلا شدن به کروناویروس شدید پیشگیری کنند.
پژوهشگران برای شناسایی آگونیست های ضد ویروس که از عفونت کروناویروس پیشگیری می کنند، ۷۵ نوع دارو را مورد بررسی قرار دادند که مسیرهایی را در سلول های ریه هدف قرار می دهند. آنها اثرات داروها بر عفونت ویروسی را زیر میکروسکوپ آزمایش کردند و توانستند ۹ گزینه همچون دو پیام رسان معروف به "CDN" را شناسایی کنند که می توانند به صورت قابل توجهی به مهار عفونت بپردازند.
چری افزود: از آنجائیکه CDNها، قدرت کمی دارند و داروهای ضعیفی تولید می کنند، ما تصمیم گرفتیم diABZI را آزمایش نماییم که "سازمان غذا و داروی آمریکا" (FDA) آنرا تایید نکرده است اما هم اکنون در آزمایش های بالینی برای درمان بعضی از سرطان ها مورد بررسی قرار می گیرد. پژوهشگران دریافتند که diABZI با تحریک سیگنال دهی اینترفرون، مبتلا شدن به انواع متفاوت کروناویروس را مهار می کند.
پژوهشگران، کارآیی diABZI را در موش های مبتلا به کروناویروس آزمایش کردند. از آنجائیکه این دارو باید به ریه ها برسد، کاربرد آن به واسطه بینی تجویز شد. موش های تحت درمان با diABZI، کاهش وزن کمتری نسبت به موش های گروه کنترل شده داشتند، بار ویروسی به صورت قابل توجهی در ریه و سوراخ بینی آنها کاهش پیدا کرد و تولید سیتوکین افزایش یافت. این یافته ها نشان می دهند که diABZI، اینترفرون را برای ایمنی محافظتی تحریک می کند.
چری اظهار داشت: یافته های این پژوهش نشان می دهند که شاید diABZI، یک درمان موثر برای کروناویروس باشد که می تواند از علائم شدید آن و گسترش عفونت پیشگیری کند. علاوه بر این، از آنجائیکه diABZI نشان داده است که می تواند تکثیر ویروس "پاراآنفلوآنزا"(parainfluenza) و "راینوویروس"(rhinovirus) انسانی را در سلول های کشت شده مهار کند، امکان دارد آگونیست های ضد ویروس هم در مقابل سایر ویروس های تنفسی موثر باشد.
وی ادامه داد: ما هم اکنون درحال بررسی آگونیست های ضد ویروس در مقابل سایر ویروس ها هستیم. این مورد مهم می باشد که به یاد داشته باشید که این کروناویروس قرار نیست آخرین نوع کروناویروس باشد که شاهد آن هستیم و در مقابل آن به محافظت نیاز داریم.
این پژوهش، در مجله "Science Immunology" به چاپ رسید.




منبع:

1400/03/08
22:59:27
0.0 از 5
952
تگهای خبر: پروژه , پیام رسان , تولید , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
beedownload بی دانلود